2019. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Növelni kell Magyarország energiahatékonyságát

Komoly, határozott célja a kormánynak, hogy ösztönözze az energiahatékonyság növekedését, a megújuló energiaforrások elterjedését – jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára egy naperőmű-létesítési projekt bemutató rendezvényén.

Tállai András elmondta, hogy négy operatív programban 760 milliárd forintnyi összeget lehet fordítani energetikai fejlesztésekre, beruházásokra a 2014–2020-as években. Mint fogalmazott: 

a kormány határozott célja, hogy a megszerzett tapasztalatok birtokában 2020 után is jelentős nagyságrendben növekedjenek ezek a beruházások, fejlesztések.

Az államtitkár egyebek mellett azt is elmondta, hogy az idén épülő naperőművekből 23 készül az Elmű-Émász működési területén.

A paksi naperőmű Fotó: MTI/Sóki Tamás

Az MVM-csoport termelési igazgatója, Mogyorósy Tamás hozzátette:

110 naperőművet építenek országosan, 7 projekt keretében. A régióban létesülő 23 naperőmű 14,2 gigawatt kapacitású lesz, ami 5750 háztartás éves energiafogyasztásának felel meg.

„A károsanyag-kibocsátás éves szinten, országosan 14 ezer tonnával csökken a naperőművek beüzemelésével” – mutatott rá Mogyorósy Tamás. 

Neked ajánljuk
Újabb naperőműveket épített az Alteo Gázmezőn lebegő szélerőművet építenek Dél-Koreában Az ALTEO megszerezte az MNB Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez szükséges minősítést Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez Amikor megfordítjuk az esernyőt
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam