2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Növelni kell Magyarország energiahatékonyságát

Komoly, határozott célja a kormánynak, hogy ösztönözze az energiahatékonyság növekedését, a megújuló energiaforrások elterjedését – jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára egy naperőmű-létesítési projekt bemutató rendezvényén.

Tállai András elmondta, hogy négy operatív programban 760 milliárd forintnyi összeget lehet fordítani energetikai fejlesztésekre, beruházásokra a 2014–2020-as években. Mint fogalmazott: 

a kormány határozott célja, hogy a megszerzett tapasztalatok birtokában 2020 után is jelentős nagyságrendben növekedjenek ezek a beruházások, fejlesztések.

Az államtitkár egyebek mellett azt is elmondta, hogy az idén épülő naperőművekből 23 készül az Elmű-Émász működési területén.

A paksi naperőmű Fotó: MTI/Sóki Tamás

Az MVM-csoport termelési igazgatója, Mogyorósy Tamás hozzátette:

110 naperőművet építenek országosan, 7 projekt keretében. A régióban létesülő 23 naperőmű 14,2 gigawatt kapacitású lesz, ami 5750 háztartás éves energiafogyasztásának felel meg.

„A károsanyag-kibocsátás éves szinten, országosan 14 ezer tonnával csökken a naperőművek beüzemelésével” – mutatott rá Mogyorósy Tamás. 

Neked ajánljuk
Egyre sikeresebb a Virtuális Erőmű Program Magyarországon is rekordot döntöttek a napelemek Jelentősen javulhat a Tisza vízminősége Hamarosan babot is termeszthetünk a Holdon és a Marson Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam