2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez igen! Idehaza is rekordot döntött a napenergia

Alighogy kisütött a nap, rekordra ugrott a hazai napenergia-termelés. A hivatalos adatok is megerősítik: a minap, csúcsidőben már szintet is léptünk. A növekedés egyebek mellett az újonnan átadott naperőműveknek is köszönhető. 

Az MVM Zrt. Pakson, a MET Zrt. Százhalombattán, a Mátrai Erőmű Zrt. saját meddőhányóin, de a többi között az Alteo Nyrt. is több kis részletben, több helyen termel, vagyis: már beleszámítanak abba a napelemes termelési körbe, amelyet óránként monitoroz a Mavir. 

A Napi elmúlt éveket összesítő diagramja szerint –  itt lehet megtekinteni – látszik, hogy 2019-ben az eső hónapok energetikai értelemben viszonylag napfényszegény időszaka ellenére is nőtt a termelés. Várhatóan a tempó a továbbiakban sem esik vissza – hiszen sorra adják át az új erőműveket, és a nap energiatermelő erőssége is nőni fog augusztusig –, így idén rekord rekordra dől majd.

Hazánkban is egyre nagyobb sikereket ér el a napenergia Fotó: Pixabay

Egyebek mellett pedig az is kiderült, hogy 

a napokban a magyar napelemes energiatermelés átlépte a 400 megawattos (MW) határértéket.

Ebbe pedig nem számolódik bele a háztetőkön dolgozó háztartási méretű kiserőművek termelési volumene.

  • A teljes cikket itt lehet elolvasni.
Neked ajánljuk
Látta már a világ megújulóenergia-térképét? Óriási napelempark épül az Egyesült Államokban A koronavírus beárnyékolta az USA napelemeit Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze A gazdasági növekedés visszafogása nélkül lehetünk klímasemlegesek?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam