2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási napelempark épül Környén

A magyar tulajdonú Eurotrade Zrt. elhelyezte öt megawattos napelemparkjának alapkövét Környén. A nyolchektáros területre szeptember végéig közel húszezer napelemtáblát telepítenek.

Mint kiderült, a beruházás összege 1,6 milliárd forint, mely saját erőből és tízéves futamidejű, Takarékbank által folyósított hitelből származik. A projekt megtérülési ideje 8-9 év, a társaság húsz évre kötött áramátvételi szerződést a MAVIR Zrt.-vel.

A napelemparkban a kínai BYD szolárpaneljeit helyezik el, a keletkező energiát 12 kilométeres kábelen továbbítják,

és 68 Huawei inverter alakítja váltóárammá a villamosenergia-hálózat számára.

Közel húszezer napelemet telepítenek Környén Fotó: Pixabay

Szűcs Attila, a vállalkozás ügyvezetője elmondta, hogy az Eurotrade Zrt. cégcsoportja közel 30 megawattnyi naperőműves kapacitást fejleszt, három erőmű pedig már termelésben áll.

Az Eurotrade Zrt. megállapodást kötött a Komáromban elektromos autóbuszokat gyártó, kínai BYD-del napelemek kereskedelmére. Magyarországon napelemparkoknak már több tízezer táblát értékesítettek, és készülnek a háztartási kiserőművek piacára való belépésre.

Neked ajánljuk
A számok tükrében: beszédes infografikák a hazai megújuló energiáról Bebizonyították, hogy a napelemek tisztább levegőn hatékonyabban termelnek 100 Coop üzlet működhet napenergiával Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam