2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesla riválisára akadt a magyar napelemes tetőcserépben

Jó esély van arra, hogy a Terrán Tetőcserép megvalósíthatja mindazt, amit eddig még Elon Musknak sem sikerült. A 99 éves magyar vállalatnál határozottan hisznek benne, hogy a nemrég piacra dobott Generon komoly kereslettel rendelkező, valós tömegtermék lehet.

„Nyugodtan nevezhetjük mérföldkőnek a mai napot, hiszen több éve zajlik az innováció fejlesztése, ami ugyanakkor nem zárul le a termék piacra kerülésével” – mondta a Magyar Építőknek Gódi Attila, a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója a Construmán, ahol a Generon Construma-díjban részesült.

Gódi Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy a napelemes tetőcserép ötlete nagyon hosszú ideje foglalkoztatja világszerte a fejlesztőket. „Könyvtárnyi irodalma van, és rengeteg szabadalom született már rá.” Az ügyvezető igazgató elmondta, az Elon Musk által irányított Tesla is dolgozik a napelemes tetőcserép ideális megalkotásán.

A Terrán Generon  Fotó: Terrán

„A marketing terén biztosan ők járnak az élen a termékkel kapcsolatban. Ugyanakkor azt a hármas egyensúlyt, amit a megfelelő műszaki tartalom, a gazdasági hatékonyság és a pénzügyi optimum együttesen hoz létre, ez idáig még senkinek sem sikerült elérni” – fogalmazott Gódi Attila. Arra is kitért, hogy a gyártásnál nagyon fontos szempont volt: a Generon a Terrántól megszokott szinten biztosítani tudja a tetőcserepek hagyományos funkcióját, valamint az épületek védelmét is.

Mint kiderült, egy családi ház tetején a szükséges tetőcserepek 10-15 százalékának kell napelemes terméknek lennie, ami 2-300 ilyen cserepet jelent. Ez

a megoldás egy három-négy tagú család éves energiaigényét képes fedezni.

A Terrán egyébként hosszabb távon nem csak a magyar piacban gondolkodik.

„Cégünk jelen pillanatban kilenc országban értékesíti a termékeit, és máris elmondható, hogy a külpiacról is érdeklődnek a Generon iránt. Ennek egyik legfontosabb jele, hogy a napokban Szlovákiában a Construmának megfelelő Coneco kiállításon is díjat nyert a Generonnal a Terrán helyi cége” – mondta.

  • A Magyar Építők Gódi Attilával készített teljes interjúját itt lehet elolvasni.
Neked ajánljuk
Újabb naperőműveket épített az MVM Hazánk brillírozott a napenergia-termelésben Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Rendkívüli mértékű aszály sújtja az Alföldet Nem készültek fel a klímaváltozással járó kockázatokra a világkereskedelem nagy csomópontjai
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam