2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaposvár is a megújuló energia mellett döntött

Kaposvár is letette a voksát a megújuló energia és a környezetbarát megoldások mellett – több iskolája, sportlétesítménye és hivatali épülete mellett 19 darab, a város tulajdonában levő épületére telepített háztartási méretű kiserőművet.

A többi között a Kodály, a Berzsenyi, a Toponári iskola, a Munkácsy és Táncsics Gimnázium, a Klebelsberg kollégium, több óvoda, a városi fürdő és a kulturális központ tetején is láthatók már azok a napelemek, amelyek tiszta villamos energiával látják el az intézményeket. Mint kiderült, 

az önkormányzat több olyan fejlesztést is megvalósított az elmúlt években, amellyel jelentősen csökkent Kaposvár károsanyag-kibocsátása. 

Kaposvár is letette a voksát a megújuló energia és a környezetbarát megoldások mellett Fotó: Pixabay

A közvilágítás jelentős része például már energiatakarékos, LED-es technológiával működik. A város elektromos autókat is vásárolt, és elektromos töltőállomásokat is létre kíván hozni Kaposvár több pontján más pályázati forrásokból. 

A „HMKE napelemes rendszerek telepítése önkormányzati tulajdonú épületekre Kaposváron” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00007 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás összege 339,87 millió forint, melyhez az Európai Unió 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Neked ajánljuk
Az önerős napelemes beruházásoknál kicsit tovább marad a szaldó elszámolás Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: kapos.hu
Vissza
Hírfolyam