2019. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaposvár is a megújuló energia mellett döntött

Kaposvár is letette a voksát a megújuló energia és a környezetbarát megoldások mellett – több iskolája, sportlétesítménye és hivatali épülete mellett 19 darab, a város tulajdonában levő épületére telepített háztartási méretű kiserőművet.

A többi között a Kodály, a Berzsenyi, a Toponári iskola, a Munkácsy és Táncsics Gimnázium, a Klebelsberg kollégium, több óvoda, a városi fürdő és a kulturális központ tetején is láthatók már azok a napelemek, amelyek tiszta villamos energiával látják el az intézményeket. Mint kiderült, 

az önkormányzat több olyan fejlesztést is megvalósított az elmúlt években, amellyel jelentősen csökkent Kaposvár károsanyag-kibocsátása. 

Kaposvár is letette a voksát a megújuló energia és a környezetbarát megoldások mellett Fotó: Pixabay

A közvilágítás jelentős része például már energiatakarékos, LED-es technológiával működik. A város elektromos autókat is vásárolt, és elektromos töltőállomásokat is létre kíván hozni Kaposvár több pontján más pályázati forrásokból. 

A „HMKE napelemes rendszerek telepítése önkormányzati tulajdonú épületekre Kaposváron” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00007 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás összege 339,87 millió forint, melyhez az Európai Unió 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Neked ajánljuk
Afrikának 600 millió ember energiaellátását kellene megoldania Napelemfólia került egy bécsi metrómegállóra Átadták Nógrád megye legnagyobb napelemparkját Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: kapos.hu
Vissza
Hírfolyam