2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen még nem volt Amerikában!

2019 áprilisa lehet az első hónap az Egyesült Államok történetében, amikor az elektromosság túlnyomó részét megújuló, és nem szénalapú energiaforrások segítségével hozták létre – adta hírül az IFL Science nyomán a 24.hu. 

Az Energia-gazdaságtani és Pénzügyi Elemzési Intézet (IEEFA) számításai szerint az Egyesült Államokban áprilisban az alternatív energiaforrásokkal naponta 2,322 millió megawattóra fogyasztást biztosítottak, míg a szénalapú energiaforrásokkal csupán 1,997 millió megawattórát.

Ráadásul a szakértők úgy vélik, hogy

májusban is a megújuló energiaforrások győznek.

Ed Markey szenátor szerint az ország történelme során először bizonyosodhatnak meg arról, hogy elég szél- és naperőművük van ahhoz, hogy felülmúlják a szént a termelésben.

Az Egyesült Államokban is szép jövő várhat a zöldenergiára Fotó: Pixabay

Az eredményben nagy szerepet játszanak a szezonális tényezők: a hidegebb hónapokban többet használják a szénerőműveket, a napsütéses órák növekedésével pedig a napelemek által előállított energia mennyisége is emelkedik. Az Egyesült Államokban azonban továbbra is magas a természetes gáz használatának aránya, még ha a szén egyre jobban vissza is szorul.

Neked ajánljuk
Németország 2030-ra áramszükséglete 80 százalékát megújulókból fedezné Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Ismét erős hurrikánszezonra számíthat az Egyesült Államok A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam