Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Stratégiailag is fontos geotermikus beruházás Szentesen

A svéd Climeon első magyarországi megrendelése keretében geotermikus áramtermelő berendezést szállít a Baseload Capital Hungary számára. A társaság stratégiai lépésként tekint a beruházásra, amelynek segítségével a régióban geotermikus áramtermelő erőművek portfólióját építenék fel.

A svédországi székhelyű anyavállalattal rendelkező, hőenergiai befektetésekre specializálódott Baseload Capital Hungary megrendelése kedvező jelnek tűnik a jelentős magyarországi geotermikus potenciál kiaknázása szempontjából.

„A közép- és kelet-európai geotermikus potenciál hatalmas, az elmúlt hónapokban pedig ezt a potenciált vizsgáltuk számos térségbeli országban. Örömmel jelenthetem be, hogy elnyertük első megrendelésünket Magyarországon, amelynek nagy hagyományai vannak a geotermikus energia, illetve víz fürdőkben való alkalmazásában” – fogalmazott Thomas Öström, a Climeon vezérigazgatója. A vezető szerint

a megrendelés stratégiailag fontos lépés az esetleges további hasonló projektek szempontjából is. 

Nagy tervei vannak a magyar piacra lépő svéd geotermikusenergia-cégnek Fotó: Climeon

Mint kiderült, a technológiát egy már működő szentesi geotermikus kútra építik rá, így egy egyelőre nem meghatározott teljesítményű villamosenergia-termelő erőmű jön létre.

„Bár a geotermikus alapú hőtermelés és hőszolgáltatás egyre terjed, villamosenergia-termelés eddig mindössze néhány helyszínen volt gazdaságosan megvalósítható. Egyebek mellett a Climeon technológiájával az áramtermelési célú hasznosítás is lendületet kaphat az országban” – idézte Szirbik Imrét, Szentes polgármesterét a Portfolio. 

Neked ajánljuk
Napelemet a kutyaházra? Nem csak a háztetőkön hatékonyak a napelemek! Megbízhatóan termeli a tiszta energiát a paksi naperőmű Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam