Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Floridában mernek nagyot álmodni

Florida is felismerte a megújuló energia fontosságát, legújabb projektjével pedig akár rekordot is dönthet. Az államban ugyanis a világ legnagyobb akkumulátorát készülnek felépíteni. A komplexum a tervek szerint mintegy 329 ezer háztartást láthatna el árammal. 

A Florida Power & Light (FPL) nevű vállalat által épülő akkumulátor nappal napelemekről szerezné be az energiát, hogy aztán a csúcsfogyasztási időszakban bocsássa a lakosság rendelkezésére azt. Építtetője szerint a floridai Manatee megyében fogják felhúzni a tárolóegységet, és 2021-ben már meg is kezdheti a működését.

A kivitelező azt mondja, hogy

teljes feltöltéssel két órán keresztül, 409 megawatt, vagyis nagyjából 329 ezer háztartás ellátásához elegendő árammal örvendeztetheti majd meg a helyieket. 

Az FPL Manatee megyében jelenleg egy 74,5 megawattos napelemparkot üzemeltet, de márciusban bejelentették, hogy egy második ugyanekkora (és ugyanilyen) létesítményt is ki fognak alakítani. A bejelentett akkumulátor ezekből fogja teleszívni magát energiával.

Jelenleg egyébként a Tesla által 2017-ben, Dél-Ausztráliában felhúzott akkumulátor tartja a rekordot (erről itt írtunk). Az FPL építménye négyszer ekkora lesz.

Neked ajánljuk
Feltérképezték a német juhászkutya teljes genomját Ahol mindent eláraszt a szemét Nagyot zuhant a légi közlekedés forgalma Legyen zöld a takarítás is! Iskolai Víz Akcióterv (IVA) – Pályázat
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam