2019. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Holland szél biztosít energiát a Microsoftnak

Ismét Hollandiából vásárol szélenergiát a Microsoft – a technológiai óriás ezúttal 15 évre kötött le 90 megawatt termelési kapacitást egy gigantikus tengeri szélerőművel, hogy a felhőszolgáltatása energiaellátását biztosítsa.

A 15 évre szóló szerződéssel a Microsoft 2022-től akár 270 megawattos szeles portfóliót is magáénak mondhat, mivel másfél éve, szintén Hollandiában kötöttek már egy hasonló üzletet. Akkor az Amszterdamtól északra lévő middenmeeri adatközpontja számára kötött le 10 évre 180 MW-ot. 

A Microsoft ezzel közel Magyarország méretű iparági potenciált fog csak a felhőalkalmazásainak energetikai biztosítására működtetni (a teljes magyarországi szélenergia-termelő kapacitás 329 MW).

Holland szelet vett a Microsoft Fotó: Eneco

„A megújuló energiáink beszerzése segít javítani a működésünket és a helyi hálózatok fenntarthatóságát” 

– mondta Brian Janous, a Microsoft energetikai és fenntarthatósági vezetője. A vezérigazgató hozzátette, az új megállapodással a teljes energiaportfóliójukban több mint 1,5 GW-ra nő a tiszta energia mennyisége.

Neked ajánljuk
Muszáj változtatnunk az energiafelhasználásunkon Egyre sikeresebb a Virtuális Erőmű Program A Total megnyitotta ezredik napenergiával működő töltőállomását Apró lépésekkel segít zöldülni a dm 9000 háztartást lát el tiszta energiával a MOL napelemparkja
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam