2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi lenne, ha minden autót tisztán elektromosra cserélnének?

Világszerte egyre többen váltanak villanyautóra. Emiatt is foglalkoztat sokakat a kérdés: mi lesz az elektromos hálózattal? A német Consentec független energetikai tanácsadó cég és az E.ON közös tanulmányában több forgatókönyvet is megvizsgált Németországra vonatkozóan. 

Mi történne, ha az elektromos járművek aránya elérné a 100 százalékot, azaz ha az E.ON németországi szolgáltatási területén jelenleg az utakon futó 6,5 millió hagyományos járművet elektromosra cserélnék a tulajdonosaik?

A vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy

a német elektromos hálózat még erre a lehetőségre is felkészült, persze a megfelelő töltési kapacitás kiépítéséhez komoly hálózatfejlesztésekre lenne  szükség

a következő 25 évben 2,5 milliárd euró értékben, melynek kétharmadát ráadásul olyan projektekre kellene költeni, amelyek a nagyközönség számára láthatatlanok, mint például helyi transzformátorállomások felújítása. A beruházások fennmaradó harmadát pedig új villamos vezetékek létesítésére kellene fordítani.

Mi lenne, ha minden autót tisztán elektromosra cserélnének? Fotó: Pixabay

Thomas König, az E.ON energiahálózatokért felelős igazgatósági tagja ugyanakkor kiemelte: „Az e-mobilitás zöldenergiát hoz be a közlekedési szektorba, ami jelentős mértékben csökkenteni fogja a szén-dioxid-kibocsátást Németországban, és hozzájárul a 2030-as és 2050-es klímavédelmi célok eléréséhez. Hálózataink fejlesztésével biztosítani tudjuk, hogy az infrastruktúra bármikor képes legyen megbirkózni az e-mobilitásra való átállással.”

Neked ajánljuk
Tiszabőn napenergiával fűthetnek a hátrányos helyzetű családok Évente tizenhatezer tonna szén-dioxid-kibocsátást eredményez Angliában az e-mailezés Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam