2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Történelmi lépést tett a Facebook

A Facebook 2020 végére 100 százalékban megújuló energiaforrásból működne.  Zuckerbergék most egy Texasban felépülő hatalmas napelemfarm finanszírozásába szálltak be. 

A megújuló energiával foglalkozó Longroad Energy bejelentette, elkezdték a Prospero Solar építését, amely 2020-ban állhat üzembe. A napelemfarm a tervek szerint 379 megawatt energiát termel majd, ami megközelítőleg 300 000 háztartás működéséhez volna elegendő. A telep 18,6 négyzetkilométert fed majd le, ami így Amerika egyik legnagyobb egysége lesz.

A projekt a Facebook számára duplán mérföldkőnek számít, ez ugyanis az első alkalom, hogy közvetlenül a megújuló energiába fektetett be a cég.

A Facebook is megújulóra vált Fotó: Pixabay

Azt nem tudni, hogy a 416 millió dolláros (kb. 121,2 milliárd forintos) konstrukcióból mekkora összeget vállalnak magukra Zuckerbergék, de úgy nyilatkoztak, annak jelentős részét ők állják.

A Facebooknál egyébként 2013 óta több mint 3 gigawatt nap- és szélenergiát használtak el az amerikai és európai adatközpontok, ebből csak az elmúlt 12 hónapban 2500 megawattot. Az újabb centrumokat pedig eleve ennek szellemében húzzák fel: a Facebook 13. adatközpontja már a kezdetektől 0 dolláros áramszámlával zakatol majd.

Neked ajánljuk
A Tesla a napelemek piacát is meghódíthatja Fűtsünk okosan! Néhány éven belül belül a napenergia lehet Európa legnagyobb energiaforrása „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam