2019. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 napig zöldenergiával működött a Fekete-hegyek országa

Történelmet írt Montenegró azzal, hogy tíz napig  száműzni tudta a hagyományos energiahordozókat. A Fekete-hegyek országának mindvégig megújuló forrásokból sikerült biztosítania energiaszükségletét.

Crna Gora, azaz, újlatin nyelvi alakjában Montenegró, vagyis a Fekete-hegyek országa, új rekordot állított fel a megújuló energiaforrások használatában.

A kormányzat jelentése szerint a május 24-től június 2-ig terjedő időszakban az ország minden szükségletének elegendő energiát kitermelt megújuló forrásokból.

A 10 napos periódus alatt Montenegró 82 millió kilowattórát nyert tiszta energiákból, amely még több is, mint az erre az időszakra vonatkozó 75 millió kilowattórás szükséglet – írja az Origo a podgoricai kormány közleménye nyomán.

Tíz napig megújuló energiák látták el a Fekete-hegyek országát Fotó: Flickr

A tíz nap alatt nagy szerep jutott a Krnovo és a Mozura szélfarmoknak, melyek a vizsgált ciklusban az ország energiaszükségletének 12 százalékát adták. Május 28-ra már 28 százalékra emelkedett részesedésük az energiamixből.

Neked ajánljuk
Na végre! Augusztusban nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord Nagy-Britannia átszámítva 1,7 billió forintot költött a fosszilis üzemanyagok kutatására Megdőlt a valaha feljegyzett legforgalmasabb nap a repülés történetében Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó Kína napos oldala
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam