2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A napelemek összezsugorították Pitvaros áramszámláját

A napelem nemcsak napjaink egyik legtisztább energiatermelő eszköze, de használatával rengeteg pénzt is megspórolhatunk. Pitvaros önkormányzata például gyakorlatilag lenullázta az intézményei áramszámláját. Évente mintegy 2,5 millió forintot takarítanak meg a napenergiának köszönhetően. 

Pitvaroson mintegy 1400-an élnek. A faluban, magánberuházásokkal együtt, összesen 4500 napelem található – vagyis háromszor annyi a napelem, mint amennyi a lélekszám.

Rengeteg előnye van a megújuló energiának Fotó: Pixabay

„Elsőként a művelődési házban váltottuk ki az áramszámlát a napelemekkel. Majd a kisiskolában, az óvodánál, a fogászatnál és az önkormányzatnál is zöldenergiára váltottunk. Most a piacteret újítjuk fel, ott is napelemeket szerelünk föl” – számolt be az eredményekről a delmagyar.hu-nak Pitvaros polgármestere, Radó Tibor, aki azt is elmondta, hogy

néhány éve még csak a művelődési házban éves szinten 1,6 millió forint volt az áramszámlájuk. A többi intézménnyel együtt pedig meghaladta a 2,5 millió forintot.

„Azóta nőtt az intézményeinkben az elektromos árammal működő berendezéseink száma, vagyis még többe kerülne az áram, ha nem lennének napelemeink” – tette hozzá a polgármester. 

Neked ajánljuk
Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Napelemekből álló kísérleti kerékpárútszakaszt adtak át Hollandiában Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam