2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Fundamenta sem akar kimaradni a napelemboomból

A napenergia felé nyit a Fundamenta. A tervezett újítások egyike a cégcsoporton belüli „ökoszisztéma-rendszer” beindítása. Ennek első lépése a Fundamenta Solar, azaz a napelemrendszerek közvetítése.

A társaság közleményében azt írja, hogy a napelemrendszerek finanszírozásának és értékesítésének megkezdése az öngondoskodás és az előtakarékosság koncepcióján alapul.

A család villanyszámlájának összegét jelentős mértékben képes csökkenteni a napelemek felszerelése, ezáltal a jövőbeli pénzügyi terheiket mérsékelhetik a beruházással.

A napelemes rendszerek műszaki megoldásai mára már kiforrottak, míg az elmúlt években jelentősen csökkent a rendszerek ára, így ma már elérhetők a lakosság széles köre számára. A rendszerek alacsony karbantartási költséggel működnek, és teljesítményük a magyarországi éghajlati viszonyok mellett jól becsülhetők.

A Fundamenta is belevág a napelembizniszbe Fotó: Pixabay

„A családok jövőbeli havi kiadásait jelentős mértékben csökkentheti a Fundamenta Solar. A Fundamenta Solar a lakosság számára az öngondoskodás egy formája, a jövőbe történő befektetés, míg a gazdaság és az ország számára pedig egy fontos lépés a kisebb energiafelhasználást igénylő, környezettudatos megoldások elterjedésének irányába” – hangsúlyozta Morafcsik László, a Fundamenta vezérigazgató-helyettese.

Idehaza is egyre többen kezdik felismerni a napelemes rendszerekben rejlő előnyöket, és az is kezd közismertté válni, hogy relatíve magas a napos órák száma, ami kedvez az ilyen beruházásoknak – írják. 

  • A projektről bővebben itt lehet olvasni.  
Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Hogyan alakult a háztáji naperőművek száma az utóbbi évtizedben Magyarországon? Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: fundamenta.hu
Vissza
Hírfolyam