2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már megint rekordot döntött az energiafogyasztásunk

A  MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint ismét történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása. A társaság szerint a valaha mért legnagyobb rendszerterhelési adatot június 27-én, 13 óra 15 perckor regisztrálták.

A Mavir közleményében kiemelte: az idei nyári fogyasztási csúcs nem csak az előző évihez képest magasabb,

a 6633 megawattos csúcsérték 176 megawattal több, mint az eddigi rekord, amelyet 2015. július 8-án mért a rendszerirányításért felelős társaság.

Ismét csúcsot döntött a hazai áramfogyasztásFotó: Pixabay

Kovács Gábor, a Mavir általános vezérigazgató-helyettese elmondta: az irodai és otthoni klímaberendezések tömeges használata, illetve a hűtőszekrények, hűtőberendezések, hűtőházak nagyobb igénybevétele jelentősen növeli a fogyasztást.

27 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet felett minden 1 fokos emelkedéssel körülbelül 100 megawatt, azaz mintegy 50 ezer háztartásnyi többletteljesítményt igényel az ország. Mint kiderült, a Mavir fel van készülve az ilyen extrém időszakokra. 

Neked ajánljuk
A napelemek évente 11 ezer tonna szén-dioxidtól mentik meg a bécsieket 100 ezer embert láthatnak el tiszta árammal a most átadott veszprémi napelemparkok Évente tizenhatezer tonna szén-dioxid-kibocsátást eredményez Angliában az e-mailezés Kizöldül az amerikai PepsiCo Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam