2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már megint rekordot döntött az energiafogyasztásunk

A  MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint ismét történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása. A társaság szerint a valaha mért legnagyobb rendszerterhelési adatot június 27-én, 13 óra 15 perckor regisztrálták.

A Mavir közleményében kiemelte: az idei nyári fogyasztási csúcs nem csak az előző évihez képest magasabb,

a 6633 megawattos csúcsérték 176 megawattal több, mint az eddigi rekord, amelyet 2015. július 8-án mért a rendszerirányításért felelős társaság.

Ismét csúcsot döntött a hazai áramfogyasztásFotó: Pixabay

Kovács Gábor, a Mavir általános vezérigazgató-helyettese elmondta: az irodai és otthoni klímaberendezések tömeges használata, illetve a hűtőszekrények, hűtőberendezések, hűtőházak nagyobb igénybevétele jelentősen növeli a fogyasztást.

27 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet felett minden 1 fokos emelkedéssel körülbelül 100 megawatt, azaz mintegy 50 ezer háztartásnyi többletteljesítményt igényel az ország. Mint kiderült, a Mavir fel van készülve az ilyen extrém időszakokra. 

Neked ajánljuk
Na végre! Augusztusban nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord Na végre! Augusztusban nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord Találja meg, hol szökik az energia az otthonában! A munka elvesztésének árnyékában (videó) Katasztrófát hozhat az aszály és a hőség
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam