2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló eredmények Németországból

2019 első felében a Németországban előállított energia csaknem felét megújuló energiaforrásokból nyerték. Ennek meg is lett az eredménye: január elejétől június végéig 15 százalékkal csökkent az ország szén-dioxid-kibocsátása az előző év azonos időszakához képest.

A BDEW energiaipari szövetség adatai szerint 136 millió tonnáról 115 millió tonnára csökkent a január elejétől június végéig tartó időszakban a Németországban kibocsátott szén-dioxid mennyisége.

A szervezet pár nappal korábban jelentette be, hogy minden korábbinál nagyobb szerepet kaptak az energiatermelésben a megújuló erőforrások, amelyek nagy részét a szélenergia teszi ki.

A német energia fele megújulókból jött, és meg is lett a látványos eredménye Fotó: Pixabay

2018 első hat hónapjában az ország energiatermelésének 39 százaléka származott megújuló forrásból, míg idén az év első felében már 44 százalék volt ez az arány.

Az iparági szervezet szerint ebben az enyhe időjárásnak is szerepe volt, és azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az emissziókereskedelemben emelkedett a szén-dioxid ára.

Stefan Kapferer, a BDEW vezetője úgy véli, a német energiaszektor szereplői jelentős erőfeszítéseket tettek a klímacélok elérése érdekében, és ideje, hogy a közlekedési és a fűtési szolgáltatók is felvegyék a ritmust.

Neked ajánljuk
Németország 2030-ra áramszükséglete 80 százalékát megújulókból fedezné Németország 2030-ra áramszükséglete 80 százalékát megújulókból fedezné Klímavédelmi járulékkal ösztönözné az ingatlanok felújítását Németország A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam