2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújulórekord: több áramot termeltek a skótok, mint amennyit elhasználtak

A Skóciában található szélturbinák igen jó hatásfokkal termelik az elektromos áramot, a Természetvédelmi Világalap (World Wide Fund for Nature, WWF) legfrissebb adatai szerint ráadásul az idei év első felében egészen elképesztő teljesítményt produkáltak.

2019 januárja és júniusa között a szélerőművek 9,8 MWh elektromos áramot termeltek, amely 4,47 millió otthon működtetéséhez elegendő.

Ez közel kétszer annyi, mint ahány háztartás található Skóciában.

Annyi áramot termeltek a szélturbinák, amennyit el sem tudtak volna használni a skótok Fotó: Pixabay

A skót kormány tervei szerint 2050-re az ország energiaszükségletének felét már megújuló energiaforrásokból táplálnák, és lényegében megszüntetnék az energia-infrastruktúrából származó szén-dioxid-kibocsátást. 

A skótok ráadásul jól járhatnak azzal, hogy ennyi energiát képesek előállítani, az Egyesült Királyság ugyanis nemrég tűzte ki célul, hogy folyamatosan csökkenti szénigényét. 

Neked ajánljuk
Erősödő szelek, több tiszta energia Erősödő szelek, több tiszta energia Átadták Nógrád megye legnagyobb napelemparkját Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam