2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújulórekord: több áramot termeltek a skótok, mint amennyit elhasználtak

A Skóciában található szélturbinák igen jó hatásfokkal termelik az elektromos áramot, a Természetvédelmi Világalap (World Wide Fund for Nature, WWF) legfrissebb adatai szerint ráadásul az idei év első felében egészen elképesztő teljesítményt produkáltak.

2019 januárja és júniusa között a szélerőművek 9,8 MWh elektromos áramot termeltek, amely 4,47 millió otthon működtetéséhez elegendő.

Ez közel kétszer annyi, mint ahány háztartás található Skóciában.

Annyi áramot termeltek a szélturbinák, amennyit el sem tudtak volna használni a skótok Fotó: Pixabay

A skót kormány tervei szerint 2050-re az ország energiaszükségletének felét már megújuló energiaforrásokból táplálnák, és lényegében megszüntetnék az energia-infrastruktúrából származó szén-dioxid-kibocsátást. 

A skótok ráadásul jól járhatnak azzal, hogy ennyi energiát képesek előállítani, az Egyesült Királyság ugyanis nemrég tűzte ki célul, hogy folyamatosan csökkenti szénigényét. 

Neked ajánljuk
Rekordot döntött a hazai napenergia-termelés A jelenleginél is fontosabb szerepet kap a tengeri szélenergia Nagy-Britanniában Kiterelik a bálnákat egy skóciai tengeröbölből a nagyszabású hadgyakorlat idejére Medvét láttak Miskolcon (videóval) Málnatermesztés a sivatagban? Igen!
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam