Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A németeknek 2030-ig be kellene zárniuk a szénerőműveket

A jelenleg tervezettnél hamarabb, legkésőbb a következő évtized végéig le kell állítani a Németországban működő szénerőműveket – jelentette ki Robert Habeck, a német Zöldek társelnöke, aki szerint muszáj szembenézni a problémákkal.

A széntüzelésű, főleg barnakőszénnel működő erőművek leállítása kiemelt politikai kampánytéma Németország keleti részében, ahol néhány héten belül tartományi választásokat tartanak.

Habeck szerint a szénalapú energiatermelés leállítása mindenképpen elkerülhetetlen. 

„Számunkra világos, hogy ezt meg kell csinálnunk, és nem lehet halogatni a dolgot” –szögezte le Robert Habeck, aki szerint a Zöldek az őszinteség pártján állnak ebben a kérdésben.

„Szembe kell nézni a problémával, meg kell vele küzdeni, ebbe be kell vonni az embereket, és nem szabad köntörfalazni, ki kell mondani, hogy ezt muszáj megcsinálni” – húzta alá a Zöldek vezetője.

Németországban is fontos lenne mihamarabb leállítani a szénerőműveket Fotó: Pixabay

„2038-ban már késő lesz, hogy be tudjuk tartani a párizsi klímavédelmi célokat, és Németország teljesíteni tudja a kötelezettségeit. Fontos, hogy ennek most nekilássunk” – szögezte le Habeck.

Neked ajánljuk
Tarol a Volkswagen e-Up! Kínában minden eddiginél több szénerőművet foghatnak be energiatermelésre Haldokolnak a német erdők (videó) Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam