2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A németeknek 2030-ig be kellene zárniuk a szénerőműveket

A jelenleg tervezettnél hamarabb, legkésőbb a következő évtized végéig le kell állítani a Németországban működő szénerőműveket – jelentette ki Robert Habeck, a német Zöldek társelnöke, aki szerint muszáj szembenézni a problémákkal.

A széntüzelésű, főleg barnakőszénnel működő erőművek leállítása kiemelt politikai kampánytéma Németország keleti részében, ahol néhány héten belül tartományi választásokat tartanak.

Habeck szerint a szénalapú energiatermelés leállítása mindenképpen elkerülhetetlen. 

„Számunkra világos, hogy ezt meg kell csinálnunk, és nem lehet halogatni a dolgot” –szögezte le Robert Habeck, aki szerint a Zöldek az őszinteség pártján állnak ebben a kérdésben.

„Szembe kell nézni a problémával, meg kell vele küzdeni, ebbe be kell vonni az embereket, és nem szabad köntörfalazni, ki kell mondani, hogy ezt muszáj megcsinálni” – húzta alá a Zöldek vezetője.

Németországban is fontos lenne mihamarabb leállítani a szénerőműveket Fotó: Pixabay

„2038-ban már késő lesz, hogy be tudjuk tartani a párizsi klímavédelmi célokat, és Németország teljesíteni tudja a kötelezettségeit. Fontos, hogy ennek most nekilássunk” – szögezte le Habeck.

Neked ajánljuk
Andalúziában valóra válhatnak a megújuló álmok Évente tizenhatezer tonna szén-dioxid-kibocsátást eredményez Angliában az e-mailezés Jelentősen visszaesett Németország szén-dioxid-kibocsátása 2019-ben Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam