2019. november 15., Albert, Lipót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hőség miatt Németországban le kellene állítani egy atomerőművet

Sorra dőlnek meg a melegrekordok Európában – Németországban, az észak-rajna-vesztfáliai Geilenkirchenben 40,5 Celsius-fokot mértek. Ha a hőmérséklet nem csökken, akkor  egy atomerőművet is le kell állítani. 

A hőség miatt leállíthatják az Alsó-Szászország tartománybeli Emmerthalnál a település egyik részéről elnevezett Grohnde atomerőművet, mert egyre melegebb a Weser folyó vize, amelyet a reaktor fűtésére használnak. 

A hőség és a víz felmelegedése ugyan önmagában nem hátráltatná az erőmű működését, de az élővilág védelmében nem szabad még melegebb vizet a folyóba ereszteni.

A Grohnde atomerőmű Fotó: Wikimedia

A tervek szerint az erőművet akkor indítják be ismét, amikor a Weser vize tartósan a kritikus határ alá süllyed.

Az ország nagy részét ráadásul a hőség mellett az aszály is sújtja. A Duna bajorországi szakaszán például a hajóforgalom korlátozására lehet szükség az egyre alacsonyabb vízállás miatt, és a tartomány több járásában a hatóságok a növényzet és az állatok védelmében megtiltották a lakosságnak, hogy vizet vegyenek a folyókból, patakokból.

Neked ajánljuk
Nem csak az óraátállítással spórolhatunk energiát Óriási, felvillanyozó dolog készül New Yorkban Légkondival hűtik az utcákat Katarban Az alma a nyerő Vízhiány és tömeges migráció
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam