2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Semmi gáz! Fontos szerepe lehet a Tesla energiatárolójának

A Teslánál nyáron sem tétlenkednek: a napokban Megapack néven új, minden eddiginél nagyobb energiatárolót mutattak be Muskék. A tárolónak fontos szerepe lehet a jövőben, hiszen ha minden jól megy, akkor akár a gázműveket is parkolópályára állíthatja. 

A Teslának eddig két energiatároló megoldása volt: a lakossági Powerwall és az üzleti Powerpack, melyekhez most 

az áramszolgáltatóknak szánt Megapack is csatlakozik a maga 3 megawattórás kapacitásával.

Így néz ki a Tesla energiatárolója Fotó: Tesla

Az új tárolót a Tesla 2017-ben Dél-Ausztráliában indított kísérleti projektje után mintázták, és a cég célja, hogy alternatívát kínáljon vele a csúcsfogyasztási időszakban beindított gázerőművekre. Persze fontos szempont volt az is, hogy felpörgesse a napenergiás és energiatárolási üzletágát, amely jelenleg elmarad az autóértékesítés mögött: az idei második negyedév 6,4 milliárd dolláros teljes bevételéből csak 368 milliót (1,9 billióból 113,6 milliárd forintot) tett ki. A trend viszont egyértelmű: ugyanebben a negyedévben 15 megawattórányi tárolókapacitást értékesítettek, ami  81 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

Neked ajánljuk
A Tesla a napelemes piacot is meghódíthatja? Hőkomfortmérő bábuval kutatják az ideális épület-hőmérsékletet 2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla? Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam