2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Naperőművet épített a Videoton Holding

A Videoton Holding is elkötelezett a megújuló energiaforrások iránt, ezért kísérleti jelleggel székesfehérvári ipari parkjában mintegy kétszázmillió forintból napelemparkot épített. Ha a rendszer beválik, bővíteni fogják a létesítményt. 

Az előzetes számítások szerint a naperőmű megtérülése várhatóan 11 év lesz. Az 500 kilowattos napelemparkot az ipari park egy eddig kihasználatlan, 1,5 hektáros területén hozták létre. A VT-Naperőmű nyáron készült el, a próbaüzemet követően ma már az üzemszerű termelés folyik.

Napelemparkot létesített a Videoton Holding Székesfehérváron   Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Éves szinten várhatóan 650-700 megawattórányi villamos energiát termel az erőmű – ez évi 225-245 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását jelenti.

„A Videoton a klímavédelemben is élen jár a székesfehérvári cégek között” – mondta  Cser-Palkovics András polgármester, aki példaértékűnek nevezte a beruházást, amelyet a cég saját erőből valósított meg.

Neked ajánljuk
Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében Feláldozni a természeti értékeket az egyre több energia megtermelése érdekében? Mennyire tiszta valójában a napenergia? Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam