Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 2., Áron
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Na végre! Augusztusban nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint a rendkívüli hőség ellenére hazánk áramfogyasztása nem haladta meg az elmúlt napokban a korábban mért csúcsértéket. 

A Mavir tájékoztatása szerint a hétfőn regisztrált rendszerterhelés csúcsértéke 6199 megawatt volt.

Ez messze elmaradt a június 27-i 6633 megawattól, amely nyári történelmi rekord volt

– erről korábban itt írtunk bővebben. 

Ezen a nyáron a második legnagyobb terhelési csúcsot, 6380 megawattot július 1-jén mérték. Július második felében és augusztus első hetében nem közelítette meg ezt az értéket a rendszerterhelés. A Mavir az elmúlt húsz évben nem regisztrált augusztusban nyári, illetve éves csúcsterhelést, a statisztika alapján nem is számítanak új áramfogyasztási csúcsra.

Az áramfogyasztást az irodai és otthoni klímaberendezések elterjedése, a hűtőszekrények, hűtőberendezések nagyobb igénybevétele jelentősen növeli Fotó: Pixabay

Magyarországon a valaha mért legnagyobb rendszerterhelés 6926 megawatt volt – ezt az idén január 23-án regisztrálta a Mavir.

Neked ajánljuk
A MEKH segíti a szerb energiahatóság uniós felkészülését A hazai ingatlanok esetében is egyre fontosabb szerepe van az energiahatékonyságnak Húszmillió darab koronavírus elleni gyógyszert készíthetnek Magyarországon Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam