2020. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína napos oldala

Huszonöt évvel ezelőtt talán senki nem gondolta, hogy pont Kína lesz a napelemek Kánaánja. Márpedig az ázsiai szuperhatalom napjainkban az egész világ számára példaként szolgál a megújuló energiát illetően. 

Kína egy svéd kutatócsoport friss felmérése szerint huszonöt év alatt a nulláról építette fel gigantikus méretű napelemfarmjait, 100 százalékkal túlszárnyalva a világ bármelyik másik, vezetőnek számító napelem-nagyhatalmát.

A Royal Institute of Technology kutatócsoportja Kína szinte összes nagyvárosának energiaellátását górcső alá vette, és megállapították:

344, metropolisz méretű városban a napelemek által nyújtott áramellátás már olcsóbban működik, mint a hagyományos, széntüzelésű erőművek által előállított energia.

Kína legnagyobb napelemfarmja Videó: Youtube

A szakértők szerint Kína titka a hosszú távú gondolkodás. Mivel a megújuló energiaforrások ára világszerte csökken, csupán a kezdő lökés drága: az infrastruktúra kiépítése, vagyis a napelemparkok telepítése valóban nem olcsó mulatság.

Onnantól viszont a napenergia jóval kifizetődőbb, mint a kőszénalapú erőművek, nem beszélve a jelentős környezetkímélő hatásáról.

Kína 2017 óta a világ vezető napelemhatalma, mára már gyakorlatilag felerészben napenergiával működik az ország.

Neked ajánljuk
Ezek Magyarország legnagyobb napelemparkjai Összefogtak a dán gazdák, hogy felújítsák az ország legrégebbi szélerőműveit Mutálódva futhat szerteszét az új kínai koronavírus, nőtt a halálos áldozatok száma (képgalériával) Lefolyótisztítás házi praktikákkal Davosban fújt riadót a német kancellár
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam