2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeptembertől támogatás a naperőművekre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint várhatóan szeptembertől írják ki a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos tendert. Mint kiderült, összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni.

 Az ITM közleménye szerint a villamos energia előállításával foglalkozó jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázatukat:

a nagyobb mint 0,3 megawatt és kisebb mint 1 megawatt közé eső, illetve legalább 1 megawatt és legfeljebb 20 megawatt közé eső teljesítményű kategóriában.

Előbbi esetében összesen 333 millió, utóbbi esetében összesen 667 millió forintnyi támogatást lehet igényelni.

Ősszel írhatják ki a METÁR-rendszer pilottenderét Fotó: Pixabay

A pályázaton kizárólag hazai telephelyen termelt villamos energia termelője nyerhet támogatást. Az értékelés során előnyt élveznek a barnamezős területeken zajló beruházások, amelyeknek a támogatás elnyerésétől számítva 3 éven belül kell megvalósulniuk.

A pilottender kiírását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi, a pályázat megjelentetése 2019 szeptemberében várható, amelynek értelmében 2020 elején már megszülethetnek a nyertes pályázatokkal kapcsolatos döntések.

Neked ajánljuk
Ismét rengetegen jelentkeztek a napelemes támogatásra 11 ezer család számára biztosíthat tiszta energiát a Nógrád megyei napelempark Napenergia segítségével állítanak elő zöldammóniát Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam