2020. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeptembertől támogatás a naperőművekre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint várhatóan szeptembertől írják ki a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos tendert. Mint kiderült, összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni.

 Az ITM közleménye szerint a villamos energia előállításával foglalkozó jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázatukat:

a nagyobb mint 0,3 megawatt és kisebb mint 1 megawatt közé eső, illetve legalább 1 megawatt és legfeljebb 20 megawatt közé eső teljesítményű kategóriában.

Előbbi esetében összesen 333 millió, utóbbi esetében összesen 667 millió forintnyi támogatást lehet igényelni.

Ősszel írhatják ki a METÁR-rendszer pilottenderét Fotó: Pixabay

A pályázaton kizárólag hazai telephelyen termelt villamos energia termelője nyerhet támogatást. Az értékelés során előnyt élveznek a barnamezős területeken zajló beruházások, amelyeknek a támogatás elnyerésétől számítva 3 éven belül kell megvalósulniuk.

A pilottender kiírását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi, a pályázat megjelentetése 2019 szeptemberében várható, amelynek értelmében 2020 elején már megszülethetnek a nyertes pályázatokkal kapcsolatos döntések.

Neked ajánljuk
100 ezer embert láthatnak el tiszta árammal a most átadott veszprémi napelemparkok Egymillió osztrák tetőre kerülhet napelem Egy új találmány segít fokozni a napelemek hatékonyságát Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam