2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket menthet a tiszta energia

Az energiaellátás tiszta, megújuló forrásokra való átállításának várható haszna kizárólag az emberi egészséget tekintve is jelentősen meghaladja az átmenet költségeit, elsősorban a levegőminőség várható javulásának köszönhetően – derül ki a Massachusetts Institute of Technology tanulmányából. 

A Massachusetts Institute of Technology  (MIT) kutatása tíz, egyesült államokbeli szövetségi államot vizsgált meg, és azt találta, hogy az úgynevezett amerikai rozsdaövezet (a középnyugati régió és a Nagy-tavak térségének államai) számára mintegy

4,7 milliárd dollár járulékos egészségi hasznot hozna 2030-ig, amennyiben szigorúan tartanák magukat a jelenlegi megújulóenergia-standardokhoz.

Ezzel szemben az új infrastruktúra kiépítésének teljes költsége 3,5 milliárd dollár lenne. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy Pennsylvania, Ohio, Wisconsin, Michigan, Illinois, Indiana, Nyugat-Virginia, New Jersey, Maryland és Delaware államok az átlagnál rosszabb légszennyezettségi helyzetből indulnak. Ennek fő oka, hogy villamosenergia-termelésük 42 százalékban széntüzelésű erőművekben valósult meg 2016-ban, vagyis az előtt, hogy Donald Trump elnök jelentős intézkedéseket hozott a vergődő szénágazat megtámogatására.

A megújuló energia életeket menthet Fotó: Pxhere

A megújuló energia terjedését és az emissziót csökkenteni hivatott helyi szabályozások megszületéséhez valamilyen szinten a szövetségi kormányzat Donald Trump elnöki hivatalba lépése óta tapasztalható fosszilisenergia-barát és megújulóenergia-ellenes ténykedése is kellett. A Tiszta Energia Terv és más hasonló szabályozások egymás után történő washingtoni visszavágása után ugyanis számos szövetségi állam, város és kistelepülés a maga kezébe vette a sorsát, és a tiszta energiaforrások elterjedését.

Neked ajánljuk
Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben 6 milliárd forintos geotermiapályázat az ITM-től Legyen egy dollár egy kiló tiszta hidrogén – tűzte ki a célt az USA energetikai minisztériuma Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam