2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így lehet zöldebb az energiafelhasználásunk

Sajnos még mindig brutális ütemben növekszik az emberiség energiafelhasználása, a legnagyobb probléma ráadásul az, hogy ez az energia nem tiszta forrásokból érkezik. Ezúttal olyan tippeket mutatunk, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy  kevesebb fosszilis energiát fogyasszunk.

Napenergia

A lakossági napelemek használata lassan, de biztosan növekszik, természetesen ezt is támogatni és elősegíteni kellene. Ezenkívül azonban ott vannak még azok az eszközök, amik már most napenergiával működnek, és azonnal használni tudjuk őket: a napelemes töltővel rendelkező bérelhető elektromos biciklik, a napelemes telefontöltők és az ezekhez hasonló apróságok. Nem kell feltétlenül óriási napelemprojektekre gondolni akkor, ha a napenergia felhasználásáról beszélünk.

Egyre többen döntenek a napelem mellett Fotó: Pixabay

A szélenergia hétköznapi használata

Apró szélturbinákat bárhová fel lehet állítani, ahol egy kis plusz energiára van szükség. Legyen az a saját otthona, a munkahelye. Érdemes ilyesmiben is gondolkodni, mert nem olyan bonyolult egy ilyen rendszert telepíteni, mint az ember hinné. Persze nem az olyan nagy turbinákra kell gondolni, amiket a Kisalföldön lehet látni, sokkal inkább apróbb szélgenerátorokra, amik egy-egy kisebb közösséget tudnak energiával ellátni.

Rengeteg vizet használunk el feleslegesen Fotó: Pixabay

A víz újrahasznosítása

Rengeteg tiszta vizet használunk el feleslegesen, pedig lehetőség van vízvisszaforgató rendszerek telepítésére. Ezek újra megtisztítják a már felhasznált vízmennyiséget, és visszaforgatják a lakás vagy a munkahely saját rendszerébe. Ha nem is feltétlenül ivóvíz lesz a szennyvízből, azért a használt vizet még rengeteg mindenre lehet felhasználni, így pedig nem fogyasztjuk a bolygó amúgy is véges vízkészletét. 

Neked ajánljuk
A fa az új szén? Kezdenek elfordulni a földgáztól a gazdagabb nemzetek Napfény segítségével lehetne újrahasznosítani a szén-dioxidot? Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam