2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden, amit tudni érdemes a napelemes rendszerekről

Mennyibe kerül egy napelemes rendszer? Mekkorát érdemes vásárolni? Hogyan juthatunk hozzá a kamatmentes hitelhez, amelyet az MFB nyújt? Miért most érdemes belevágni a telepítésbe? Ezekre a kérdésekre ad választ az EU-Solar Zrt.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) is beszállt a klímaváltozás elleni harcba. A pénzintézet idén nyártól olyan családokat támogat, amelyek eddig nem engedhették meg maguknak a napelemes rendszer telepítését.

A Lakossági energiahatékonysági hitelprogramnak köszönhetően várhatóan több százan juthatnak hozzá saját rendszerükhöz a közel 110 milliárd forintos támogatásból.

A GINOP-8.4.1/A-17 célja, hogy növelje a megújuló energiaforrások használatát hazánkban. Az MFB épp ezért kamatmentes törlesztőrészletet garantál a megújuló energiaforrásokra. Az igénylőknek elég a teljes összeg 10 százalékával rendelkezniük, ám ez is elszámolható, vagyis megközelítőleg már egy átlagos kereset havi összegéből megvalósítható a napelemes rendszer telepítése. A fennmaradó 90 százalékot legfeljebb 20 éves futamidő alatt kell visszatörleszteni, ami sok helyen kevesebbre jön ki, mint a havi áramszámla.

Három dolgot már az első perctől garantál a napelemes rendszer: nulla forintos villanyszámla, értékesebb ingatlan és egy nagy lépés a klímaváltozás ellen Fotó: Pixabay

A legfrissebb adatok szerint egyre többen adnak be pályázatot a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramra, de még így is több százan nyerhetnek. Az Eu-Solar kalkulátorával minden fontos kérdésre választ kaphatnak azok, akik napelemre váltanának. 

Neked ajánljuk
Szeméttelepből napelempark Árzuhanás várhat a napelemekre? Napelemek az autón Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam