2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több amerikai város dönt a napenergia mellett

Az Amerikai Egyesült Államokban már a hetedik város áll át 100 százalékban megújuló energiára. Legutóbb az Arkansas állambeli Hot Springs jelentette be, hogy az energiaszükségletük 100 százalékát napenergiával fogják fedezni. Az ehhez szükséges infrastruktúra már egy éven belül elkészülhet. 

A várossal együttműködő Scenic Hill Solar nevű cég 32 hektáron épít majd naperőművet, az itt megtermelt áramot fogja a város megvásárolni. 

A városvezetés becslése szerint az átállással a következő három évtizedben 30 millió dollárt (9,1 milliárd forintot) spórolhatnak.

Világszerte egyre nagyobb sikere van a napenergiának  Fotó: Pixabay

Hot Springs ezzel a hetedik amerikai város lesz, amely 100 százalékban megújulókra vált. A másik hat a coloradói Aspen, a vermonti Burlington, a texasi Georgetown, a kansasi Greenburg, az alaszkai Kodiak Island és a missouri Rock Port. De már több mint 120 város jelentette be, hogy 40 éven belül 100 százalékban megújuló energiára vált, köztük olyan nagyvárosok is, mint Cincinnati, San Diego vagy Kansas City.

Európában már most az összes energiahasználat 17,5 százalékát teszik ki a megújulók, addig ugyanez az óceán túloldalán csak 11 százalék. 

Neked ajánljuk
Kezdenek elfordulni a földgáztól a gazdagabb nemzetek A közművállalatok döntő többsége fosszilis energiát használ Európát is elérte a kaliforniai erdőtüzek füstje Rendkívüli mértékű aszály sújtja az Alföldet Nem készültek fel a klímaváltozással járó kockázatokra a világkereskedelem nagy csomópontjai
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam