2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

193 darab napelem került fel az ENSZ New York-i székházára

A megújuló energia fontosságát jól példázza az is, hogy az ENSZ New York-i székházára a tagországok létszámával megegyező számú napelem került fel. A napelempark Indiából érkezett, nevét az indiai függetlenségi mozgalom legendás alakjáról, Mahatma Gandhiról kapta.

Mint kiderült, a napelemparkot India ajándékba adta a világszervezetnek.

A napelemeket a világszervezet egyik épületének ötödik emeletén helyezték el. Az ott termelt energia ugyan nem fedezi a világszervezet teljes energiaigényét, de az előállítandó 86 ezer kilowattos teljesítmény

több mint 30 tonna szén energiájának felel meg. Indiai diplomaták elmondták, hogy a létesítménnyel annyi káros anyag váltható ki, amennyit egy több mint ezer fából álló ültetvény tíz év alatt kötne meg.

Az ENSZ New York-i székházára is napelemek kerülnek Fotó: Freepik

Sajtóértesülések szerint India egymillió dollárt fordított a napelemparkra, amellyel Gandhi születésének 150. évfordulójáról – 1869. október 2. – kívánnak megemlékezni. A park avatásának az ad különös aktualitást, hogy keddtől New Yorkban az ENSZ-közgyűlés idei ülésszakán államfői és miniszterelnöki szinten folytatnak vitát a klímaváltozásról. 

Neked ajánljuk
COP26: Végül is mi lesz a szénerőművekkel? Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében Boris Johnson: az emberiség már nem áll reménytelenül vesztésre a klímaváltozás elleni mérkőzésen Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam