2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Muszáj változtatnunk az energiafelhasználásunkon

A klímaváltozás elleni küzdelemben mindenkire szükség van, hiszen a hétköznapi szokások változtatásával is jelentősen csökkenthető a légkörbe jutó szén-dioxid összmennyisége. Ehhez az egyik első lépés az energiafelhasználás hatékonyságának javítása. 

Ámon Ada, az Energiaklub elnöke az Euronewsnak elmondta, hogy

a legfontosabb feladatunk az, hogy csökkentsük az energiaigényünket.

„Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy szigetelni kell a házakat, át kell alakítani a fűtési rendszert, ki kell cserélni ablakokat, hiszen ma Magyarországon az épületek használják fel az energia 40 százalékát” – emelte ki az Energiaklub elnöke.

A magyarországi Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervben is kiemelt szerepet kap az energiafogyasztás csökkentése, a hatékonyság növelése, amelyhez az atomenergia kapacitásának hosszú távú fenntartását jelölik meg lehetséges forrásként. A nukleáris iparról szóló jelentés szerint azonban az atomenergia idejétmúlt. Ugyan földrajzi és gazdaságpolitikai okokból egyes országokban kézenfekvő megoldást jelent a fosszilis energiahordozók csökkentéséhez, hosszú távon a megújuló források jelenthetik a legjobb megoldást. 

Neked ajánljuk
Megelőzte a nap- és szélenergia a szenet az EU-ban 22 új szénerőmű: valami nagyon félresiklott Japánban Az éjszakai napelem nem vicc Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak Zavarták a nagy fák a panorámát a Balatonnál, gázolajjal locsolták, hogy ne nőjenek
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam