2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Muszáj változtatnunk az energiafelhasználásunkon

A klímaváltozás elleni küzdelemben mindenkire szükség van, hiszen a hétköznapi szokások változtatásával is jelentősen csökkenthető a légkörbe jutó szén-dioxid összmennyisége. Ehhez az egyik első lépés az energiafelhasználás hatékonyságának javítása. 

Ámon Ada, az Energiaklub elnöke az Euronewsnak elmondta, hogy

a legfontosabb feladatunk az, hogy csökkentsük az energiaigényünket.

„Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy szigetelni kell a házakat, át kell alakítani a fűtési rendszert, ki kell cserélni ablakokat, hiszen ma Magyarországon az épületek használják fel az energia 40 százalékát” – emelte ki az Energiaklub elnöke.

A magyarországi Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervben is kiemelt szerepet kap az energiafogyasztás csökkentése, a hatékonyság növelése, amelyhez az atomenergia kapacitásának hosszú távú fenntartását jelölik meg lehetséges forrásként. A nukleáris iparról szóló jelentés szerint azonban az atomenergia idejétmúlt. Ugyan földrajzi és gazdaságpolitikai okokból egyes országokban kézenfekvő megoldást jelent a fosszilis energiahordozók csökkentéséhez, hosszú távon a megújuló források jelenthetik a legjobb megoldást. 

Neked ajánljuk
A fa az új szén? Kezdenek elfordulni a földgáztól a gazdagabb nemzetek Napfény segítségével lehetne újrahasznosítani a szén-dioxidot? Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam