Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb pályázat segíti a vállalkozások napelemes beruházását

Újabb 20,4 milliárd forintos kiírás jelenik meg a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, az igényelhető vissza nem térítendő összeg 3 és 100 millió forint között lehet.

A megújuló energia használatát és az energiahatékonyság növelését célzó fejlesztések támogatására október 1-jén  jelent meg a felhívás, amelyre november 11-e és 2020. január 15-e között adhatók be a pályázatok – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy a közép-magyarországi régió területén kívül megvalósuló projektekhez igényelhető forrás.

Mint kiderült, a májusban megjelent hasonló kiíráshoz képest bővült a támogatható vállalkozások és tevékenységek köre, valamint jelentősen nagyobb az elnyerhető összeg.

Megjelent a napelemes pályázat Fotó: Pixabay

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta:

a támogatás segíti a kkv-k rezsiköltségeinek csökkentését, a beruházások megvalósításával kisebb lesz az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás,

tehát klímavédelmi szempontból is jelentős eredményt várnak, valamint a nemzeti szintű energiafüggetlenséget is erősíti a pályázat.

Neked ajánljuk
Napelemet a kutyaházra? Nem csak a háztetőkön hatékonyak a napelemek! Cél a biológiai sokféleség: idén is meghirdette kertmentő pályázatát az agrártárca A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam