2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Google is elkötelezte magát a tiszta energia mellett

A Google számára is egyre fontosabbá vált, hogy tiszta energiával oldja meg a működését. A keresőóriás nagyrészt az észak-európai adatközpontjai energiaellátásához most a General Electrictől 175 MW tengeri szélerőműves kapacitást vett tartós bérletbe.

A GE Renewable Energy és a Google nagyvállalati energiavásárlási megállapodást (PPA) kötött. Ennek értelmében a svédországi Björkvattnet közelében épülő szélfarm termelési kapacitásának nagy részét az informatikai óriás leköti, és innen vásárol magának villamos energiát a régióban működő adatközpontjai számára.

„A fenntarthatóság a Google számára az első napoktól az egyik legfontosabb érték volt, és ennek egyik fontos tétele a tiszta energia iránti elkötelezettségünk”

– mondta Neha Palmer, a Google operatív igazgatója.

A Google is elkötelezi magát a megújuló energia mellett Fotó: Pixabay

A GE szeptember elején adta hírül, hogy 33 darab, egyenként 5,3 MW teljesítményű, ún. Cypress turbináját telepíti a Stockholmtól mintegy 470 km-re északra található Björkvattnet parti szélerőműparkhoz. A magántőke-befektetők által épülő erőmű a tervek szerint 2020 végére készen áll majd a kereskedelmi üzemre is.

Neked ajánljuk
Megugrott a hazai zöldáram termelése Összefogtak a dán gazdák, hogy felújítsák az ország legrégebbi szélerőműveit Egyre fontosabb szerepe van a szélnek Dániában Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam