Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napenergiával világítják meg Várpalota utcáit

Napenergiával működő lámpatesteket telepített Várpalota több részén a helyi önkormányzat. A világítóeszközök nemcsak környezetbarátak, de a közvilágítás kiépítésével kapcsolatos problémákat is orvosolták.  

„Tavasszal kereste meg önkormányzatunkat a cég, s mutatta be termékeit. Úgy gondoltuk, azokon a helyeken, ahol a villamosenergia-hálózat bővítése vagy kiépítése problémás, ott telepítünk ilyen lámpákat. A balatonfűzfői sétányon is jól működnek már a lámpáik, ezért döntöttünk végül a telepítés mellett” – mondta a veol.hu-nak  Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

Mint kiderült, a lámpatestek öt órán keresztül 70 százalékos alapfénnyel működnek, ami az éjszakai órákra 30 százalékra csökken úgy, hogy mozgásészleléskor 100 százalékos fényerőt bocsátanak ki.

Az élettartamuk 12 év, az akkumulátort öt év után kell cserélni. Rossz idő esetére 7–10 nap közötti tartalékkal rendelkeznek, fényerejük 2000 lumen.

Várpalota több pontjára is telepítettek napelemes lámpákat Fotó: veol.hu/Szabó Péter Dániel
Neked ajánljuk
Tudta? 600 000 000 négyzetméternyi napelem van a világon Nagyon úgy néz ki, hogy a koronavírus a napelemeket sem kíméli Rekordot döntöttek a hazai naperőművek A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam