2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét díjat kapott a magyar napelemes tetőcserép

Átadták az E.ON Energy Globe verseny díjait: a fenntarthatóság és az energiahatékonyság jegyében megszervezett versenyen a vállalatok kategóriájában a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. bizonyult a legjobbnak. 

Az E.ON Energy Globe versenyén hat kategóriában keresték a leginnovatívabb és legfenntarthatóbb ötleteket több mint 150 pályázat közül: egyéni kezdeményezés, épület, jövő generációja, vállalat, ötlet, önkormányzat. A vállalatok kategóriájában a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. bizonyult a legjobbnak az áprilisban több éves fejlesztés után piacra dobott napelemes tetőcseréppel. 

A Generon nevű termék sikerének értékét növeli, hogy a zsűri által kiválasztott fődíjas pályázók bejutnak az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett nemzetközi döntőbe is. A Terrán Generon különlegességét az adja, hogy napcellák speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felszínére integrálva. Ennek köszönhetően

a napelemes cserepek megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel.

Egyre több díja van a magyar napelemes tetőcserépnek Fotó: Facebook/Terrán Tetőcserép

A napelemes tetőcserép egyrészt a hagyományos napelemekkel egyező teljesítményre képes, másrészt ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Terrán többi tetőcserepe (fagyállóság, méretpontosság, vízzáróság, felületi védelem), biztosítva a tökéletes védelmet és fedést. 

A termék további előnye, hogy a standard modulos megoldásoktól eltérően nem szükséges hozzá külön tartószerkezet és keret sem, ezáltal nem kell áttörni a cserépfedést, így a vízzáró képesség nem csökken. 

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén több díjat is nyert fejlesztésünk, ami jól szimbolizálja gondolkodásmódunkat” – fogalmazott a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. ügyvezetője. Gódi Attila hangsúlyozta, hogy közel évszázados múlttal a hátuk mögött mindig képes megújulni és fejlődni. „Kiemelten fontos számunkra a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság. Az elismerések minket igazolnak, a visszajelzéseknek köszönhetően tudjuk, hogy korszerűsítéseinkkel jó utat jelöltünk ki magunknak.”

Forrás: Terrán tetőcserép/Youtube
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam