2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

9000 háztartást lát el tiszta energiával a MOL napelemparkja

9000 háztartás áramellátását fedezik a MOL saját beruházásában épült napelemparkjai. A napokban átadott három létesítmény együttes teljesítménye 18,4 megawatt.

„Tiszaújvárosban, Füzesgyarmaton és Százhalombattán állított üzembe három napelemparkot a MOL, ez utóbbi városban az olajfinomító területén. A három létesítmény együttes teljesítménye 18,4 megawatt” – mondta Ratics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A most átadott napelempark 14,5 hektáron, összesen 23 562 napelempanel beüzemelésével indult el. Ezzel

a 6,71 megawattos létesítménnyel kiegészülve a három telephely több mint 9000 háztartás éves villamosenergia-igényét képes fedezi.

Napelemek a MOL 6,71 megawatt teljesítményű napelemparkjában Százhalombattán Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mint kiderült, a három saját beruházásban épült üzem mellé a cég megvásárolt továbbá egy öt megawattos parkot is Fehérgyarmaton.

Az innovatív, megújuló technológiai fejlesztés része a MOL 2030-ig szóló stratégiájának, amely ezúttal barnamezős telepítéssel a MOL ki nem használt ipari területein valósult meg.

A MOL egyébként a megújuló energiatermelés mellett is elkötelezte magát. A társaság 2018 januárjától Mol Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál, és hamarosan több száz elektromos töltőt állít fel a régióban a Next-E konzorcium keretében.

Neked ajánljuk
Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében Feláldozni a természeti értékeket az egyre több energia megtermelése érdekében? Ingyen használhatják a Mol Limót a Tanítsunk Magyarországért mentorai Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam