2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

9000 háztartást lát el tiszta energiával a MOL napelemparkja

9000 háztartás áramellátását fedezik a MOL saját beruházásában épült napelemparkjai. A napokban átadott három létesítmény együttes teljesítménye 18,4 megawatt.

„Tiszaújvárosban, Füzesgyarmaton és Százhalombattán állított üzembe három napelemparkot a MOL, ez utóbbi városban az olajfinomító területén. A három létesítmény együttes teljesítménye 18,4 megawatt” – mondta Ratics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A most átadott napelempark 14,5 hektáron, összesen 23 562 napelempanel beüzemelésével indult el. Ezzel

a 6,71 megawattos létesítménnyel kiegészülve a három telephely több mint 9000 háztartás éves villamosenergia-igényét képes fedezi.

Napelemek a MOL 6,71 megawatt teljesítményű napelemparkjában Százhalombattán Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mint kiderült, a három saját beruházásban épült üzem mellé a cég megvásárolt továbbá egy öt megawattos parkot is Fehérgyarmaton.

Az innovatív, megújuló technológiai fejlesztés része a MOL 2030-ig szóló stratégiájának, amely ezúttal barnamezős telepítéssel a MOL ki nem használt ipari területein valósult meg.

A MOL egyébként a megújuló energiatermelés mellett is elkötelezte magát. A társaság 2018 januárjától Mol Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál, és hamarosan több száz elektromos töltőt állít fel a régióban a Next-E konzorcium keretében.

Neked ajánljuk
Bécs megosztotta Budapesttel napenergiás tapasztalatait Zalaegerszeg új uszodájának építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság A Mol megpályázta a magyarországi települési szilárdhulladék-kezelési szolgáltatások hosszú távú koncesszióját Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam