2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elon Musk életre kelti a tetőket

Nem telhet el úgy hónap, hogy Elon Musk ne rukkolna elő valamilyen sokakat megdöbbentő bejelentéssel. A Tesla-vezér ezúttal arról számolt be, hogy hivatalosan is elindította a napelemes tetőcserepek gyártását.

„Életre tudjuk kelteni a tetőket” – jelentette be Musk.

„Ott van kint az összes háztető, amely csak gyűjti a napfényt, de semmit nem kezd vele. A jövőben különösnek fog hatni, ha a tetőket alvó, kiaknázatlan állapotban hagyjuk, vagy ha nem gyűjtjük a beérkező energiát.”

Az android tetők jövőjére tett célzást követően Musk felfedte a termék V3-sorozatának legfontosabb jellemzőit, és oda akar eljutni, ahová még egyetlen vállalatnak sem sikerült – beépített fotovoltaikus tetőkre alapozott sikeres vállalathoz.

A Tesla Solar roof Fotó: Tesla

A rendkívül ambiciózus termék újratervezése láthatóan több változás köré összpontosult:

nagyobb cserepek, egyszerűbb gyártás, kevesebb alkatrész és könnyebb/gyorsabb telepítés. Természetesen mindezt alacsonyabb költségek árán.

Mielőtt azonban nagyon rácsodálkoznánk Musk napelemes tetőcserépére, érdemes megnézni a magyar Terrán Generont, amely akár az energiavilág „Oscar-díját” is bezsebelheti – a hazai sikerről itt írtunk bővebben.

Neked ajánljuk
Árzuhanás várhat a napelemekre? A napelemek hőségben és fagyban is termelik a tiszta energiát Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam