2019. november 12., Jónás, Renátó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb napelemparkot adtak át Magyarországon

Folyamatosan nő a hazai napelemparkok száma: legutóbb Környe határában adták át az Eurotrade Kft. nyolchektáros napelemparkját, amely évente mintegy kétezer háztartás számára elegendő tiszta energiát termelhet. 

Mint kiderült, az Eurotrade Kft.-nek 20 éves áramátvételi szerződése van a MAVIR Zrt.-vel, és arra számítanak, hogy a 16 milliárd forintból megvalósult beruházás 8-9 év alatt megtérül.

A napelempark évente 6400 megawattóra áramot termel, ami megfelel kétezer átlagos magyar háztartás villamosenergia-igényének.

Idehaza is folyamatosan nő a napelemparkok száma Fotó: Pixabay

A nyolchektáros, saját tulajdonú területre közel húszezer, BYD gyártmányú szolárpanelt telepítettek. A keletkező energiát 12 kilométeres kábelen továbbítják, és 67 Huawei inverter alakítja váltóárammá a villamosenergia-hálózat számára.

Neked ajánljuk
Elon Musk életre kelti a tetőket 69 ezer napelem termelheti a tiszta energiát Kanadában Alaszkából Argentínába – napenergiával Nem csak a „világbékéért”, a tiszta tengerpartokért is tesznek a szépségkirálynők „Alkoss az esőerdőkért!” – Környezetvédelmi alkotópályázat
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam