2019. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energiapolitika és fenntarthatóság: Magyarország az élmezőnyben

Svájc rendelkezik a legfenntarthatóbb energiapolitikával, míg Nigerben a legkevésbé jó a helyzet e téren. Magyarország a világ legfejlettebb országai között, a felső 15 százalékban kapott helyet teljesítményével a World Energy Council listáján.

A World Energy Council összeállított egy 128 országot tartalmazó listát arról, hogy hol milyen mértékben fenntartható az energiapolitika. A pontrendszer és a lista számszerűsíti az energiapolitika biztonságát, az elérhetőséget és megfizethetőséget, valamint a környezetre gyakorolt hatást. 

Mindezek alapján Svájc energiapolitikája a legfenntarthatóbb, utána következik Svédország és Dánia, majd szépen sorban a fejlett gazdaságok.

A 128 elemű listából a TOP 20 helyezett ország Forrás: worldenergy.org

Magyarország a 19. helyen, a nyugat-európai országok között szerepel a listában, a 16. Csehországot követve és a 23. Szlovákiát előzve.

Lengyelország csak az 53. helyen szerepel, a régiós társaktól jelentős lemaradást mutatva mind az energia elérhetősége, biztonsága és környezeti fenntarthatósága terén.

Magyarország egyébként a három részindex közül az energiabiztonság terén szerepelt a legjobban – 12. hely –, miközben a környezeti fenntarthatóság esetében a 33., az elérhetőség/megfizethetőség terén pedig a 35. helyet szerezte meg.

A teljes lista itt érhető el.

Neked ajánljuk
Életüket is adják a madárvédelemért, ha kell Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában Kiderült, hogy mennyi idős valójában a Nílus Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül Harminc év után először kaptak lencsevégre egy ritka kancsilfélét Vietnámban (videókkaal)
Tovább a forrásra: penzugyiszemle.hu
Vissza
Hírfolyam