2020. február 17., Donát
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

69 ezer napelem termelheti a tiszta energiát Kanadában

A kanadai Alberta tartományban óriási napelemparkot építhet a német JP Joule. A 69 ezer napelemből álló, 25,4 MW-os létesítmény 35 éven keresztül termelheti a tiszta áramot.

A német JP Joule kanadai egysége, a GP Joule Canada Corp, szerződést kötött a 25,4 MW-os Innisfail napenergia-projekt megépítésére Red Deer megyében, a kanadai Alberta tartományban. A projekt, amelyet a vállalat az ország első kereskedelmi célú fotovoltaikus üzemeként írt le,

az elektromos áramot az azonnali piacon fogja értékesíteni diverzifikált erőmű portfólióján belül.

Világszerte egyre több napelemes projekt valósul meg Fotó: Freepik

„Egész csapatunk várja, hogy a csaknem hat hónapnyi mérnöki optimalizálást követően idén ősszel sor kerül az áttörésre Innisfailban az Elemental Energy Team és a helyi közösség bevonásával” – közölte David Pichard, a GP Joule észak-amerikai ügyvezető igazgatója.

A 69 000 darab kétoldalas modul 35 éven keresztül termelheti az áramot, a kivitelezők pedig fontolóra veszik a tárolás hozzáadásának lehetőségét. 

Neked ajánljuk
Áfonyák millió teremnek a sivatagi napelempark alatt Újabb áttörés a napelemek piacán Itt a napelemes FlixBus Németország többé nem ad menedékjogot a klímamenekülteknek Ebben a hónapban még szavazhat az Európai Év Fája magyar jelöltjére
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam