2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

69 ezer napelem termelheti a tiszta energiát Kanadában

A kanadai Alberta tartományban óriási napelemparkot építhet a német JP Joule. A 69 ezer napelemből álló, 25,4 MW-os létesítmény 35 éven keresztül termelheti a tiszta áramot.

A német JP Joule kanadai egysége, a GP Joule Canada Corp, szerződést kötött a 25,4 MW-os Innisfail napenergia-projekt megépítésére Red Deer megyében, a kanadai Alberta tartományban. A projekt, amelyet a vállalat az ország első kereskedelmi célú fotovoltaikus üzemeként írt le,

az elektromos áramot az azonnali piacon fogja értékesíteni diverzifikált erőmű portfólióján belül.

Világszerte egyre több napelemes projekt valósul meg Fotó: Freepik

„Egész csapatunk várja, hogy a csaknem hat hónapnyi mérnöki optimalizálást követően idén ősszel sor kerül az áttörésre Innisfailban az Elemental Energy Team és a helyi közösség bevonásával” – közölte David Pichard, a GP Joule észak-amerikai ügyvezető igazgatója.

A 69 000 darab kétoldalas modul 35 éven keresztül termelheti az áramot, a kivitelezők pedig fontolóra veszik a tárolás hozzáadásának lehetőségét. 

Neked ajánljuk
Újabb naperőműveket épített az MVM Hazánk brillírozott a napenergia-termelésben Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam