2020. december 1., Elza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási megújulóenergia-központ épül Fukusimában

Fukusima 2011-ben történt tragédiája után most a japánok úgy döntöttek, hogy a radioaktív sugárzással szennyezett mezőgazdasági területeknek új értelmet adnak, s helyükön hatalmas nap- és szélenergia-központot hoznak létre.  

Japán 300 milliárd jent (azaz több mint 800 milliárd forintot) fordít arra a fejlesztésre, amelynek során a 2011-es atomkatasztrófa által sújtott területeken alakítanak ki hatalmas nap- és szélenergia-termelő rendszereket.

Az első napelemparkot várhatóan januárban adják majd át

– írja a Bloomerg nyomán az index.hu.

A Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengésben súlyosan megrongálódott Fukusima-1-es atomerőmű Fotó: MTI/EPA/Japan Pool/Simidzu Tosiaki

Mint kiderült, 2024-ig további 11 nap- és 10 szélerőmű megépítését tervezik, ezek kapacitása mintegy 600 megawatt lesz. A fukusimai atomerőművet üzemeltető Tepco pedig fokozatosan leállítja és selejtezi az atomreaktorokat.

Neked ajánljuk
Ukrajnában is nagy sikerük van a napelemeknek Az EU növelné a tengeri szélenergia-kapacitást Különleges hidrogéngyárral rukkoltak elő a kutatók Megtört a jég – A megújult tananyagokban kiemelt szerepet kapnak a digitális megoldások Indul a pályázat az egyszer használatos műanyagok helyettesítésére
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam