Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 28., Gedeon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási megújulóenergia-központ épül Fukusimában

Fukusima 2011-ben történt tragédiája után most a japánok úgy döntöttek, hogy a radioaktív sugárzással szennyezett mezőgazdasági területeknek új értelmet adnak, s helyükön hatalmas nap- és szélenergia-központot hoznak létre.  

Japán 300 milliárd jent (azaz több mint 800 milliárd forintot) fordít arra a fejlesztésre, amelynek során a 2011-es atomkatasztrófa által sújtott területeken alakítanak ki hatalmas nap- és szélenergia-termelő rendszereket.

Az első napelemparkot várhatóan januárban adják majd át

– írja a Bloomerg nyomán az index.hu.

A Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengésben súlyosan megrongálódott Fukusima-1-es atomerőmű Fotó: MTI/EPA/Japan Pool/Simidzu Tosiaki

Mint kiderült, 2024-ig további 11 nap- és 10 szélerőmű megépítését tervezik, ezek kapacitása mintegy 600 megawatt lesz. A fukusimai atomerőművet üzemeltető Tepco pedig fokozatosan leállítja és selejtezi az atomreaktorokat.

Neked ajánljuk
Vajon megéri Csernobilban naperőművet működtetni? Nem csak a háztetőkön hatékonyak a napelemek! Megbízhatóan termeli a tiszta energiát a paksi naperőmű Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam