Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szöul milliónyi napelemmel csökkentené a szén-dioxid-kibocsátását

Dél-Korea a világ egyik legnagyobb technológiai központja, megújuló energiában viszont igencsak elmaradott. A helyzet szerencsére hamarosan változhat: az ország ugyanis elindítja a Solar City programot, melynek keretében 2022-ig az összes középületre és a lakóotthonok negyedére is napelemet telepítenek. 

A projekt célja, hogy az ország csökkentse a függőségét a széntől, gáztól és az atomenergiától, amely 2017-es adatok szerint az ország energiatermelésének mintegy 92,1 százalékát tette ki.

Szöul az utóbbi időben számos intézkedést hozott, amivel megfizethetőbbé és elérhetőbbé tették a lakosok és a cégek számára a napenergiához való hozzáférést, sőt bizonyos esetekben kötelező érvénnyel vezették be a megújuló energiára való áttérést.

Dél-Korea óriási napenergia-projektet indított Fotó: Wikipedia

 Dél-Korea most

félmillió tonnával csökkentené a szén-dioxid-kibocsátást,

ehhez 2022-ig az összes középületet és egymillió laksást is napelemekkel látnának el. A projekt már most is érezteti a hatását, hiszen a város szén-dioxid-kibocsátása száz tonnával csökkent, és 160 ezer háztartás már napelemmel termeli az energiát.

Neked ajánljuk
Egyre több békési háztetőn van napelem Napelemet a kutyaházra? Megújuló kreativitás egy magyar cégtől: itt a napelemes térkő Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam