2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták Nógrád megye legnagyobb napelemparkját

Hazánkban is sorra épülnek a megújuló létesítmények – ezúttal Nógrád megye legnagyobb napelemparkját adták át  Bátonyterenye és Mátraverebély területén. A  8,1 milliárd forint értékű projektet magánbefektetők finanszírozták.  

A Greentechnic Hungary Kft. 21 darab 500 kilowattos kiserőművet csatlakoztatott az Émász közcélú hálózatához.

A Nagybátony alállomásra közvetlenül csatlakozó 20 megawattos naperőmű tervezett

25 éves üzemideje alatt 11 500 család teljes villamosenergia-igényét fogja biztosítani, amely hosszabbítással újabb 25 évvel növelhető.

Az erőmű 45 hektár területen, 40 darab BHTR transzformátorállomással, 360 darab 50 kilowattos inverterrel és 71 720 napelemmel épült meg.

Újabb naperőmű épült hazánkban Fotó: greentechnic.hu/

A napelemes beruházások sora folytatódik, szeptemberben kezdődtek meg Bocfölde mellett az új, 24 megawatt teljesítményű erőmű munkálatai, melynek befejezése 2020 januárjában várható. A közcélú hálózathoz csatlakozás a Zalaegerszeg-dél alállomáson keresztül valósul meg.

Ezekkel az erőművekkel a Greentechnic Hungary Kft. a Magyarországon beépített kiserőművi napelem teljesítményét 31,6 MWp-re, teljes portfóliójának teljesítményét 84,5 MWp-re növeli. A magyarországi beruházások összértéke 32,3 milliárd forint, éves várható termelése 938 GWh/év – idézte a közleményt az mnnsz.hu.

A Greentechnic Hungary Kft. márciusban a Nógrád megyei Szügyben nyitott meg 16,5 megawattos napelemparkot. A hétmilliárd forintos beruházás tízezer család villamosenergia-igényét képes biztosítani.

Neked ajánljuk
Európai rekorder lehet az Audi gigantikus méretű naperőműve Jöhetnek a függőleges naperőművek is Szöul milliónyi napelemmel csökkentené a szén-dioxid-kibocsátását Az Európai Parlament előtt a klímasemleges kontinens terve A fenyők illata csökkenti a globális felmelegedést – hűsítő hatást vált ki a légtérben
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam