2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták Nógrád megye legnagyobb napelemparkját

Hazánkban is sorra épülnek a megújuló létesítmények – ezúttal Nógrád megye legnagyobb napelemparkját adták át  Bátonyterenye és Mátraverebély területén. A  8,1 milliárd forint értékű projektet magánbefektetők finanszírozták.  

A Greentechnic Hungary Kft. 21 darab 500 kilowattos kiserőművet csatlakoztatott az Émász közcélú hálózatához.

A Nagybátony alállomásra közvetlenül csatlakozó 20 megawattos naperőmű tervezett

25 éves üzemideje alatt 11 500 család teljes villamosenergia-igényét fogja biztosítani, amely hosszabbítással újabb 25 évvel növelhető.

Az erőmű 45 hektár területen, 40 darab BHTR transzformátorállomással, 360 darab 50 kilowattos inverterrel és 71 720 napelemmel épült meg.

Újabb naperőmű épült hazánkban Fotó: greentechnic.hu/

A napelemes beruházások sora folytatódik, szeptemberben kezdődtek meg Bocfölde mellett az új, 24 megawatt teljesítményű erőmű munkálatai, melynek befejezése 2020 januárjában várható. A közcélú hálózathoz csatlakozás a Zalaegerszeg-dél alállomáson keresztül valósul meg.

Ezekkel az erőművekkel a Greentechnic Hungary Kft. a Magyarországon beépített kiserőművi napelem teljesítményét 31,6 MWp-re, teljes portfóliójának teljesítményét 84,5 MWp-re növeli. A magyarországi beruházások összértéke 32,3 milliárd forint, éves várható termelése 938 GWh/év – idézte a közleményt az mnnsz.hu.

A Greentechnic Hungary Kft. márciusban a Nógrád megyei Szügyben nyitott meg 16,5 megawattos napelemparkot. A hétmilliárd forintos beruházás tízezer család villamosenergia-igényét képes biztosítani.

Neked ajánljuk
Bécs megosztotta Budapesttel napenergiás tapasztalatait Zalaegerszeg új uszodájának építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság Egy gigawattos napelemes fejlesztés Finnországban A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam