2019. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kubaiak számára is vonzóbbá válhat a napenergia

Kubában olyan új szabályokat vezettek be, amelyek ösztönzéseket, importvámok alóli mentességet és adókedvezményt biztosítanak a megosztott energia megtermelőinek, hogy fellendítsék a napelemek telepítését.

„Az Energiaügyi és Bányászai Minisztérium támogatja az energia fogyasztók általi előállítását is – ez vonatkozik a lakóépületek szektorára is – megújuló energiákra épülő technológiák bevonásával, akár saját célra használják, akár a hazai hálózat felé értékesítik a többletet” – közölte a kubai kormány.

Az új szabályok az állami kézben és a magánkézben lévő cégekre és a kubai tulajdonú kereskedelmi vállalatokra és a külföldi befektetőkre is érvényesek. Meghatározták továbbá, hogy a kereskedelmi bankok hogyan nyújtsanak kölcsönöket a napelemek telepítése iránt érdeklődőknek. 

A kubai kormány reményei szerint az új szabályok bátorítani fogják az ország megújulóenergia-iparát is.

Kuba is bátorítaná a fogyasztókat a tetőn elhelyezett napelemek telepítésére Fotó: Pixabay

„A 345-ös számú rendelet célként tűzi ki az ország megújuló energiaforrások fejlesztéséhez és az energiahatékonysághoz szükséges iparágának megteremtését, a berendezés- és alkatrészgyártás létrehozását” – áll a nyilatkozatban.

2018 végére Kuba telepített napelem-kapacitása összesítve körülbelül 96 MW-ot tett ki a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (International Renewable Energy Agency) szerint.

Neked ajánljuk
Napelemfólia került egy bécsi metrómegállóra Afrikának 600 millió ember energiaellátását kellene megoldania Átadták Nógrád megye legnagyobb napelemparkját Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam