2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kubaiak számára is vonzóbbá válhat a napenergia

Kubában olyan új szabályokat vezettek be, amelyek ösztönzéseket, importvámok alóli mentességet és adókedvezményt biztosítanak a megosztott energia megtermelőinek, hogy fellendítsék a napelemek telepítését.

„Az Energiaügyi és Bányászai Minisztérium támogatja az energia fogyasztók általi előállítását is – ez vonatkozik a lakóépületek szektorára is – megújuló energiákra épülő technológiák bevonásával, akár saját célra használják, akár a hazai hálózat felé értékesítik a többletet” – közölte a kubai kormány.

Az új szabályok az állami kézben és a magánkézben lévő cégekre és a kubai tulajdonú kereskedelmi vállalatokra és a külföldi befektetőkre is érvényesek. Meghatározták továbbá, hogy a kereskedelmi bankok hogyan nyújtsanak kölcsönöket a napelemek telepítése iránt érdeklődőknek. 

A kubai kormány reményei szerint az új szabályok bátorítani fogják az ország megújulóenergia-iparát is.

Kuba is bátorítaná a fogyasztókat a tetőn elhelyezett napelemek telepítésére Fotó: Pixabay

„A 345-ös számú rendelet célként tűzi ki az ország megújuló energiaforrások fejlesztéséhez és az energiahatékonysághoz szükséges iparágának megteremtését, a berendezés- és alkatrészgyártás létrehozását” – áll a nyilatkozatban.

2018 végére Kuba telepített napelem-kapacitása összesítve körülbelül 96 MW-ot tett ki a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (International Renewable Energy Agency) szerint.

Neked ajánljuk
Fűtsünk okosan! Néhány éven belül belül a napenergia lehet Európa legnagyobb energiaforrása Napelemes kamiont tesztel a Scania A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam