2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű

A napokban átadták a Szeghalom határában elkészült 2,5 megawatt kapacitású naperőművet, melyet rekordidő alatt, az Eurotrade-csoport  épített fel. A létesítmény mintegy 2500 háztartást láthat el tiszta energiával. 

Szűcs Attila, a cégcsoport tulajdonosa elmondta, az öthektáros területen fekvő napelemes rendszert 650 millió forint saját forrásból valósították meg, és a várható megtérülési ideje hét év lesz. Az Eurotrade idén 10 megawatt termelőkapacitást helyezett üzembe, 25 megawattnyi beruházás folyamatban, 80 megawattnyi pedig előkészítési fázisban van.

A szeghalmi naperőmű

évente 3,2 gigawattóra áramot állít elő, mely nagyságrendileg kétezer háztartás éves energiaszükségletét elégíti ki.

Átadták a kétezer háztartást ellátó, többhektáros fotovoltaikus erőművet Fotó: beol.hu

A beol.hu-nak Macsári József polgármester elmondta, a kétezres évek óta célja a városnak, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és a megújuló energia felhasználására, valamint hogy mindezeket a mindennapok részévé tegye. Kiemelte, fontos, hogy a város által felhasznált energiát ne fosszilis, hanem megújuló forrásból szerezzék be. A városvezető hozzátette, ez a hitvallás jellemzi a település beruházásait több mint egy évtizede, majd megjegyezte, valószínűleg további hasonló beruházások várhatók.

Neked ajánljuk
Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Zöldmegállapodás: bezárja szénerőműveit, megújulókba fektet Észak-Macedónia Az Északi-tengeren úszó napelemtutaj első másfél éve A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam