2020. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű

A napokban átadták a Szeghalom határában elkészült 2,5 megawatt kapacitású naperőművet, melyet rekordidő alatt, az Eurotrade-csoport  épített fel. A létesítmény mintegy 2500 háztartást láthat el tiszta energiával. 

Szűcs Attila, a cégcsoport tulajdonosa elmondta, az öthektáros területen fekvő napelemes rendszert 650 millió forint saját forrásból valósították meg, és a várható megtérülési ideje hét év lesz. Az Eurotrade idén 10 megawatt termelőkapacitást helyezett üzembe, 25 megawattnyi beruházás folyamatban, 80 megawattnyi pedig előkészítési fázisban van.

A szeghalmi naperőmű

évente 3,2 gigawattóra áramot állít elő, mely nagyságrendileg kétezer háztartás éves energiaszükségletét elégíti ki.

Átadták a kétezer háztartást ellátó, többhektáros fotovoltaikus erőművet Fotó: beol.hu

A beol.hu-nak Macsári József polgármester elmondta, a kétezres évek óta célja a városnak, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és a megújuló energia felhasználására, valamint hogy mindezeket a mindennapok részévé tegye. Kiemelte, fontos, hogy a város által felhasznált energiát ne fosszilis, hanem megújuló forrásból szerezzék be. A városvezető hozzátette, ez a hitvallás jellemzi a település beruházásait több mint egy évtizede, majd megjegyezte, valószínűleg további hasonló beruházások várhatók.

Neked ajánljuk
Napelempark az állatvilág mellett 100 ezer embert láthatnak el tiszta árammal a most átadott veszprémi napelemparkok Egy új találmány segít fokozni a napelemek hatékonyságát Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam