2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Történelmi rekordot döntött a hazai áramfogyasztás

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása. A társaság 7099 megawattos csúcsterhelést regisztrált. 

A társaság december 5-én közölte az MTI-vel, hogy a 16 óra 30 perc és 16 óra 45 perc közötti mérési időszakban regisztrálták a történelmi rekordnak számító 7099 megawattos csúcsterhelést, amely 173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértékét.

Kiemelték, a magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen biztosította az ellátást.

A gazdasági szereplőknél az év végi hajrá az átlagosnál magasabb energiafelhasználást eredményez az ünnepek előtti hetekben.

A lakosság villamosenergia-fogyasztásának növekedése a hideg idő miatt magasabb fűtési igényekkel és az ünnepi díszkivilágítással magyarázható.

Ismét rekordot döntött a hazai áramfogyasztás Fotó: Pixabay

A Mavir Zrt. közleményében kiemelte: mindig, így kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is biztosítja az előírás szerinti mennyiségű tartalékot, az ellátásbiztonság szintje az előírt magyarországi és nemzetközi normák szerint garantált.

Neked ajánljuk
Az EU-ban az áram több mint fele klímabarát volt tavaly A koronavírus beárnyékolta az USA napelemeit Mi a legjobb, amit egyénként tehetünk a klímaváltozás ellen? Értékőrzők – Találkozás Szabó Györggyel, a bükki füvesemberrel Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam