2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Történelmi rekordot döntött a hazai áramfogyasztás

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása. A társaság 7099 megawattos csúcsterhelést regisztrált. 

A társaság december 5-én közölte az MTI-vel, hogy a 16 óra 30 perc és 16 óra 45 perc közötti mérési időszakban regisztrálták a történelmi rekordnak számító 7099 megawattos csúcsterhelést, amely 173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértékét.

Kiemelték, a magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen biztosította az ellátást.

A gazdasági szereplőknél az év végi hajrá az átlagosnál magasabb energiafelhasználást eredményez az ünnepek előtti hetekben.

A lakosság villamosenergia-fogyasztásának növekedése a hideg idő miatt magasabb fűtési igényekkel és az ünnepi díszkivilágítással magyarázható.

Ismét rekordot döntött a hazai áramfogyasztás Fotó: Pixabay

A Mavir Zrt. közleményében kiemelte: mindig, így kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is biztosítja az előírás szerinti mennyiségű tartalékot, az ellátásbiztonság szintje az előírt magyarországi és nemzetközi normák szerint garantált.

Neked ajánljuk
Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram Az üveghiány árnyékolhatja be a napelemek terjedését? A fémbányászat lehet az energiaátmenet nyertese Mikroműanyagot találtak a Csomolungma halálzónájában Környezettudatos épületek a világ körül
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam