2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a klímavédelemért: évente hatvan szénerőmű kibocsátását spórolják meg a vállalatok

4 évvel ezelőtt elindult a Science Based Targets Initiative projekt, melynek célja, hogy meggyőzzék a nagyobb vállalatokat arról, hogy érdemes betartani a párizsi egyezményben vállalt célokat. Az összefogásnak meg is lett az eredménye: eddig 285 vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez. 

2019 októberéig bezárólag 285 vállalat tett vállalásokat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére, minek következtében

265 millió tonnával csökkenhet az atmoszférába jutó üvegházhatású gázok mennyisége – ez megközelítőleg 60 szénerőmű kibocsátásának megfelelő érték.

Évente 60 szénerőmű kibocsátását spórolhatják meg a vállalatok Fotó: Pixabay

Néhány szektor teljesen elkötelezetté vált a klímaváltozás megállítása felé. A 10 legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalatokból 8-nak van vállalása szén-dioxid-kibocsátására; sokak mellett  a Nestlé, a Coca-Cola és a Pepsi is csatlakozott a kezdeményezéshez. 

Mivel a cégek felelősek az üvegházhatású gázok kibocsátásának zöméért, ezért a privát szektor bevonása nélkül elképzelhetetlen a párizsi klímaegyezmény céljainak megvalósítása. Természetesen a vállalatok sikeréhez a kormányoknak is hozzá kell járulniuk, olyan szabályozási környezetet kell kialakítaniuk, amelyekben a társaságok teljesíteni tudják emissziós céljaikat. Így létrejöhet egy pozitív spirál, ahol a privát és kormányzati szektor intézkedései egymást erősítik.

Neked ajánljuk
Belső-Mongóliában gigantikus naperőművel csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást Tartaléklángon Európa gáz- és áramfogyasztása A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam