2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint kétszeres túljelentkezéssel zárult a megújulóenergia-tender

Az első megújulóenergia-tenderre beérkezett pályázati igények meghaladják a meghirdetett energiamennyiség kétszeresét, ez azt jelzi, hogy egyre kevesebb támogatásra van szükség a megújulóenergia-alapú áramtermeléshez – közölte Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

A pályázatokat november 4. és december 2. között lehetett benyújtani, 151 érvényes jelentkezés érkezett, az 1 milliárd forintos támogatási keretnek csak a 66 százalékát fedik le az igények. Eredményt 2020 elején hirdetnek – beszélt a részletekről az államtitkár, aki kiemelte azt is, hogy a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszer tendere

az első olyan hazai pályázat, ahol árverseny alapján dől el, hogy melyik projekt kap ártámogatást, az alacsonyabb árat vállalók lesznek előnyben.    

Több mint kétszeres túljegyzés az első megújulóenergia-tenderen Fotó: Pixabay

Mint kiderült, az első tender tapasztalatait alapján ír majd ki újabb pályázatokat a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal, erre a célra évente 2,5 milliárd forintos keret áll rendelkezésre.

Neked ajánljuk
Jövőre is megéri napelemre váltani Tovább zöldül a Harley-Davidson Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam