2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megéri Magyarországon naperőművet építeni

A külföldi befektetők számára is vonzó lehetőségeket rejt a magyarországi naperőmű-építés. A holland Photon Energy például 2020 első negyedévére már több mint 20 MWp napenergia-kapacitással rendelkezhet hazánkban.

A Photon Energy bejelentette, hogy egy újabb hosszú távú projektfinanszírozási megállapodást zárt le, saját tulajdonú, magyarországi PV-erőmű-portfóliójának keretében, további 20,1 MWp teljesítményre.

A portfólió 29 önálló KÁT-engedéllyel rendelkező PV-erőműből áll, Monor, Fertőd, Kunszentmárton, Taszár, Mályi és Tata telephelyeken.

Monoron nyolc erőmű (5,6 MWp) lett üzembe helyezve 2019 októberében, 2019 novemberében öt erőmű (3,5 MWp) Fertődön, illetve két erőmű (1,4 MWp) Kunszentmártonon, három erőmű (2,1 MWp) pedig Taszáron, 2019 december elején került felkapcsolásra.

A külföldi cégek is szívesen telepítenek naperőművet Magyarországra Fotó: Pixabay

További három erőmű Mályiban, összesen 2,1 MWp teljesítménnyel, valamint nyolc erőmű Tatán, együttesen 5,4 MWp kapacitással, várhatóan 2020 első negyedévében lesz üzembe helyezve.

„Miután az év első felében 17 fotovoltaikus erőművet sikeresen refinanszíroztunk, ez a megállapodás újabb mérföldkövet jelent a magyarországi terjeszkedési stratégiánkban. Az erőműveket EU-s kötvénykihelyezésekből származó bevételekkel építettük fel, illetve ebből a forrásból előfinanszírozzuk. A további 29 PV-erőmű K&H Bankkal történő refinanszírozása nagy előrelépés a magyar piacra vonatkozó stratégiánkban annak érdekében, hogy 2021 végéig legalább 75 MWp kapacitású PV-erőművet építsünk saját portfóliónkba. Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős likviditást szabadítsunk fel, és jövőre további projekteket valósíthassunk meg Magyarországon” –mondta Clemens Wohlmuth, a Photon Energy pénzügyi vezetője.

Neked ajánljuk
Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét Napelemes rendszerrel fednék le a csatornáikat a spanyolok? Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia Debrecenben is segít a rászorulóknak a Regőczi Alapítvány
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam