2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évente tizenhatezer tonna szén-dioxid-kibocsátást eredményez Angliában az e-mailezés

Az elektronikus levelezés mindennapjaink szerves része. Sokszor ráadásul olyan rövid e-maileket írunk, amelyekben maximum egy oké vagy egy köszönöm van. A brit OVO Energy felmérése szerint ezzel viszont jelentősen növeljük ökológiai lábnyomunkat.

Mint kiderült, a britek például

hatvannégymillió, valójában hasztalan e-mailt küldenek naponta, ami évente tizenhat és fél ezer tonna szén-dioxid-kibocsátással jár.

Nekünk csak egy plusz e-mail, a bolygónak viszont egy újabb arcon csapás Fotó: Pixabay

A kutatás eredményét Mike Berners-Lee, a Lancaster Egyetem környezetvédelmi professzora is megerősítette: „Gépelés során a számítógép áramot használ. Sőt akkor is ez történik, miután rákattintunk a küldés gombra, az e-mail pedig elindul az éterbe, majd bekerül a felhőbe. Míg az adatmennyiség tárolása szintén további áramfelhasználással jár.”

Berners-Lee szerint azonban ilyesmire nem gondolunk, hiszen a laptop nem füstöl gyárkéményekhez hasonlóan, ettől függetlenül az IT-szektor ökológiai lábnyoma évről évre nagyobb. Hozzátette, bár a fenti számadatok durva becslés eredményei, ugyanakkor már azzal is sokat tehetünk a klímaválság ellen, ha megspórolunk egy felesleges levelet.

Neked ajánljuk
6 milliárd forintos geotermiapályázat az ITM-től Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra Pótalkatrész érkezett Paksra Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam