2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszabőn napenergiával fűthetnek a hátrányos helyzetű családok

Egy fűtött szoba rendelkezésre állhasson minden olyan házban, ahol kisgyermeket, gyerekeket nevelnek – ezt a célt határozta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. Tiszabőn induló mintaprogramja, melynek keretében naperőművet létesítenek a településen.

Fenntartható energetikai mintaprogramot indít az ország legelmaradottabb települései között számon tartott Tiszabőn az E.ON Hungária Zrt. a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen – erről írt alá együttműködési megállapodást Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója és Vecsei Miklós roma ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

A projektnek köszönhetően a kisgyermeket nevelő családok támogatott lakhatási programban vehetnek részt, melynek fedezetét a településen zöldmezős beruházásként épülő naperőmű bevételei teremtik elő.

A most induló program célja, hogy szabályos és biztonságos áramvételezési lehetőséget alakítsanak ki a településen, a családok térjenek át az előre fizetős mérőkre, váljanak tudatos fogyasztókká.

Tiszta energiával fűthetnek a hátrányos helyzetű tiszabői családok  Fotó: Freepik

Az E.ON közleményében azt is írja, hogy a tiszabői mintaprogramban épülő naperőmű elkészülte után termelődő bevételek szociális kiadásokra nyújtanak fedezetet, a végső cél, hogy egy fűtött szoba rendelkezésre állhasson minden olyan házban, ahol gyermekeket nevelnek.

A településen harmadik éve zajlik a Máltai Szeretetszolgálat felzárkózást segítő programja, melynek során már eddig is számos család tért át az előre fizetős mérők használatára. Miután az energiát előzetesen vásárolják meg a bevételek tükrében, a háztartások nem halmoznak fel adósságot, így nem kerülnek kikapcsolás alá. A tapasztalatok szerint a berendezéseket használó családok jóval tudatosabban és takarékosabban fogyasztanak, és az ellátásuk is biztonságosabb.

Neked ajánljuk
Szociális naperőműparkot helyeztek üzembe Tiszabőn Újabb naperőműveket fogott munkára a Photon Energy Hidrogén szállításához alakítanak át gázvezetékeket Németországban Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam